Dijous, 25 d'Abril de 2024

Més de 4.000 nens de Reus participen en activitats per a la salut impartides per la URV

Els estudiants de 4t curs dels graus de Nutrició Humana i Dietètica i de Fisioteràpia han dirigit les activitats a escoles i instituts de la ciutat

01 de Juny de 2016, per Redacció
  • Infants durant una APS impartida per alumnes de la URV

    URV

Durant el curs 2015-2016 més de 4.000 nens d’escoles i instituts de Reus han realitzat activitats d’Aprenentatge Servei (APS) de la URV en l’àmbit de la Salut. Amb aquesta iniciativa es pretén combinar el procés de l’aprenentatge amb el servei a la comunitat.

La tasca de docència l'han realitzat 60 estudiants de 4t curs dels graus de Nutrició Humana i Dietètica i de Fisioteràpia, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, que sota la tutela de 16 professores han realitzat un total de 8 activitats diferents. Les APS s’han dut a terme entre 167 aules d’escoles públiques i concertades i instituts durant tot el curs.

Els temes tractats es basen en la prevenció a edats prematures de diferents problemes de salut amb alta prevalença en la població adulta com l’obesitat o les lumbàlgies. L’objectiu de la iniciativa es que els infants s’adonin de la importància d’uns hàbits alimentaris saludables així com les postures correctes a l’hora de realitzar diferents activitats de la vida diària.

Col·laboració entre la URV i l’Ajuntament de Reus

La URV i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut organitzen aquestes activitats des del curs 2012-2013 en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus. Gràcies a la seva bona acollida, cada any són més els centres que sol·liciten la seva participació per tal de rebre les APS. A part d’escoles, enguany també s’han realitzat algunes activitats a Centre Cívics de Reus, encarades a la població adulta i la gent gran.

Alguns dels resultats sobre l’impacte de les activitats en el coneixement sobre salut dels nens i nenes de Reus es presenten el dia 23 de juny a la '2nd Internacional Conference on Higher Education Advances' (HEAd’16), que té lloc a València. A més, el projecte es presentarà com una publicació científica a la revista internacional 'Procedia – Social and Behavioral Sciences'.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics