Diumenge, 29 de Setembre de 2024

L'Ajuntament inverteix 1,75 milions d'euros en petites obres en un any i mig

S'han remodelat 15.000 metres quadrats de paviments, 6.600 de zones enjardinades i 5.700 de vorera

06 de Març de 2017, per Redacció
  • Nou aparcament al barri Gaudí

    Cedida

El govern de Reus fa un balanç positiu de les inversions dutes a terme des del juny del 2015 i fins al desembre del 2016 en l'àmbit de serveis territorials, que engloba les regidories d'Urbanisme, Via Pública i medi Ambient. En total, s'han realitzat 60 actuacions per un valor d'1.750.000 euros, repartides en equipaments escolars i edificis municipals, mobilitat sostenible, zones infantils, enjardinament, zones d'esbarjo per a animals i espais de la via pública com places, rotondes i voreres.

Les actuacions en infraestructures i serveis es reparteixen per tots els barris de la ciutat i es poden resumir en més de 15.000 metres quadrats de nous paviments, prop de 6.600 metres quadrats de zones enjardinades i més de 5.700 metres quadrats de vorera on s'ha intervingut.

Entre els treballs de jardineria (renovació i nous espais) destaquen les rotondes de Bellissens, de Ramon J. Sender, de Marià Fortuny, de l'avinguda de Falset i de Països Catalans; l'accés de l'institut-escola Pi del Burgar (urbanització i enjardinament) o la mitjana de l'avinguda de Bellissens.

La llista també inclou petites actuacions a la urbanització Blancafort o als passejos, la millora dels parterres de la plaça de la Llibertat, la plantació d'arbrat a la plaça de Joaquim Sorolla –a la urbanització Pelai– o la nova placeta entre el carrer de Sardà i la riera Miró.

Actuacions a paviments

La reordenació del camí de Tarragona o del tram final de la carretera de Cambrils són algunes de les actuacions que inclouen nous paviments i millores d'asfaltat. També destaquen d'aquesta llista la urbanització de dos trams de l'antic barranc de l'Escorial (al barri Montserrat) o l'adequació de dos solars com a aparcaments, un al barri Gaudí i un altre al passeig Nord, per donar servei a la zona educativa de l'escola Els Ganxets i l'institut Domènech i Montaner.

Pel que fa a les voreres, destaquen les millores al carrer de Tetuan o el camí de Valls, la primera fase de la remodelació de la plaça de Catalunya i l'entorn de La Fira Centre Comercial, a les avingudes de Sant Jordi i de l'Onze de Setembre, i la construcció de la vorera que uneix Mas Pellicer i el Tecnoparc.

Edificis municipals i mobilitat sostenible

La llista d'edificis municipals on s'ha actuat es concentra en espais educatius i culturals amb l'objectiu que els estudiants i les entitats puguin desenvolupar la seva activitat en millors condicions. En l'àmbit educatiu, s'han fet petites intervencions a les escoles bressol municipals L'Olivera i Montsant i a les escoles Marià Fortuny, Prat de la Riba, Cèlia Artiga i Joan Rebull, a més de l'arranjament de la coberta de Mas Vilanova, seu del Centre de Normalització Lingüística.

I pel que fa a la mobilitat sostenible, s'han fet els nous carrils bici de Mas Pellicer i del primer tram de l'avinguda de Falset, i s'han adquirit aparcaments per a bicicletes, que s'han instal·lat a la via pública, a tocar d'equipaments educatius i esportius.

Per últim, en relació al Medi Ambient, el govern municipal destaca la creació, adequació i senyalització dels itineraris saludables Rutes Reus o la inversió de més de 49.000 euros per consolidar els horts urbans de Sol i Vista.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges