Dissabte, 23 de Novembre de 2024

Repsol arriba a l'equador de la parada d’olefines i química derivada

24 d'Octubre de 2019, per Redacció
  • La parada va començar el passat 1 d'octubre

    Cedida

Repsol va iniciar el passat dia 1 d'octubre una parada programada de part de les seves instal·lacions del Complex industrial de Tarragona. Els treballs han comportat la parada de les plantes químiques de butadiè, poliolefines (PBD i PP) i olefines ('cracker'). Les unitats de refinació continuen en funcionament, s'ha exposat des de l'empresa. Durant la parada s'estan realitzant "inversions en seguretat, innovació tecnològica i medi ambient, així com tasques d'inspecció, manteniment, reparació i neteja d'equips", s'ha precisat. El pressupost total de la parada programada de les principals plantes químiques del complex arriba als 100 milions d'euros. Els treballs que s'estan executant tenen com a objectiu "garantir l'operativitat de les plantes, la seva eficiència energètica i competitivitat durant el proper cicle de producció", han manifestat fonts de Repsol.

L'estimació és finalitzar els treballs de parada aproximadament a mitjans de novembre. Entre els treballs que s'estan realitzant, des de Repsol s'ha volgut destacar la substitució d'una turbina de vapor al 'cracker' i la substitució dels cremadors de dues torxes. En relació la primera tasca, s'ha assenyalat que la companyia "manté un ferm compromís en l'actuació contra el canvi climàtic i el Pla d'energia i carboni 2014/ 2020 n’és una bona mostra". Aquest es marca l'objectiu d'assolir, l'any que ve, un 40% de reducció de les emissions de CO2 respecte als nivells de 2010.

En aquesta direcció, s'ha puntualitzat que es realitza la substitució de la turbina de vapor del 'cracker' que acciona el compressor de propilè, per un nou model que incorpora les "últimes millores tecnològiques" per reduir el consum de vapor. Aquesta acció permetrà millorar al voltant d'un 3% l'índex d'eficiència energètica del 'cracker', amb un estalvi equivalent al consum energètic anual de més de 13.000 llars o a les emissions de gasos d'efecte hivernacle de les ciutats de Tarragona i Reus, durant dos mesos cada any.

Pel que fa a la substitució del cremador de la torxa d'olefines (el cremador de la torxa del 'cracker') i el de la planta de polipropilè. s'ha avançat que se substituiran per un nou model que, utilitzant la "millor tecnologia disponible al mercat", aconsegueix incrementar en un 40% la capacitat de combustió sense generació de fums i en un 50% l'eficiència energètica, alhora que "redueix sensiblement l'impacte sonor en els episodis de torxa, el que en definitiva suposarà una disminució notable de l'impacte que el funcionament de les torxes genera a l'entorn del complex industrial". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics