Dissabte, 28 de Setembre de 2024

Sessions obertes i contactes directes amb empreses per als ajuts a l'ocupació a Reus

15 d'Abril de 2021, per Redacció
  • Cartell de la convocatòria

    Reus.cat

La regidoria d'Empresa i Educació promou sessions obertes i contactes directes amb empreses per informar de la convocatoria d'ajuts a empreses i autònoms pel foment de l'ocupació. Fins a aquest moment, un total d'11 empreses ja han sol·licitat el suport, que va destinat a tos els que hagi augmentat la seva plantilla contractant treballadors i treballadores en situació d'atur. En total, l'Ajuntament de Reus destina 250.000 euros en aquesta campanya d'ajuts, que s'emmarca en el 'Pla de Reactivació Econòmica i Social' de Reus, i que suposarà la contractació de 50 persones.

La convocatòria està oberta fins al 14 de juny del 2021, tot i que des de la regidoria s'està estudiant que sigui prorrogable. El regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Carles Prats, ha explicat que "estem duent a terme reunions amb els departaments de Recursos Humans de diferents empreses i també amb els representants dels gremis per oferir-los la informació de la convocatòria de primera mà, així com sessions en línia amb tota aquella gent que ens ho demana".

A més, s'ha habilitat un correu electrònic que és correu@mascarandell.cat per resoldre dubtes que puguin sorgir a les empreses, que poden trobar la informació també a reus.cat/reactivemreus. La informació de la convocatòria La línia de subvencions va dirigida a empreses i autònoms que ampliïn la seva plantilla amb la contractació laboral de persones en situació d’atur. Els diners es donaran a les empreses per tal que contractin directament els treballadors. L'Ajuntament subvencionarà la contractació d'un màxim de dos treballadors per empresa.

Per a la contractació de cada treballador, l’Ajuntament donarà 5.000 euros, amb la qual cosa es preveu la contractació d'un total de 50 persones. Un cop el treballador sigui contractat, haurà de treballar a l’empresa un mínim de sis mesos sense que l’empresa el pugui acomiadar. El contracte haurà de ser a jornada completa. La persona contractada ha d’estar a l’atur i portar un mínim de dos mesos empadronat a Reus abans de ser contractat per l’empresa.

Les empreses que vulguin demanar les subvencions han d’estar ubicades a Reus a efectes fiscals i complir els requisits següents: Haver ampliat la seva plantilla contractant persones en situació d’atur, en el període comprès entre l’1 de desembre del 2020 i el 31 de maig de 2021; no haver reduït el nombre de treballadors, ni haver fet cap acomiadament improcedent durant l’any 2020 ni en el període de contractació de la persona per a qui se sol·licita la subvenció; i no haver dut a terme cap expedient de regulació d’ocupació ni tenir treballadors en ERTO en el període de contractació de la persona per a qui se sol·licita la subvenció.

La convocatòria funciona per concurrència competitiva: obtindran les ajudes les primeres empreses que ho demanin i que compleixin els requisits. Els beneficiaris de les ajudes rebran una bestreta del 60% de l’import en el moment de la concessió de la subvenció, i la resta una vegada justificat el període de contractació de sis mesos.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges