Divendres, 27 de Setembre de 2024

​La festa major de Santa Tecla a Tarragona tornarà a tindre Seguici

26 d'Agost de 2021, per Josep Maria Llauradó Serra
  • Inés Solé, Pau Ricomà i Xavier Gonzàlez, en la presentació del programa de Santa Tecla 2021.

    Josep M. Llauradó

La festivitat tarragonina en honor a Santa Tecla arribarà el pròxim 15 de setembre amb més de 300 actes. Dels gratuïts als que requeriran pagar un preu (el més alt, 12 euros), gairebé tots necessitaran inscripció prèvia per poder-ne gaudir. És el cas de les tandes de lluïment dels elements del Seguici popular, que es recuperaran dos anys després de la seva darrera sortida, a causa de la pandèmia. Cinc sessions amb 800 persones d'aforament cadascuna que de nou estaran subjectes a la "responsabilitat" de les persones que reservin les entrades.

Un cas similar passarà amb els versots dels balls parlats. Tots els elements de la cultura popular tarragonina retornaran aquest 2021 "amb tots els honors". Com a novetat, enguany es permetrà que grups bombolla puguin gaudir junts els actes, cap dels quals serà itinerant. Encara en l'àmbit més tradicional, Inés Solé, consellera de Cultura i Festes, ha destacat que "s'està treballant amb les colles" per dur a terme activitat castellera el 23 de setembre, si bé es descarta completament fer res per al Primer Diumenge de Festes.

L'auditori del Camp de Mart serà un any més el centre neuràlgic de la festa major, amb activitats del 15 al 23 de setembre. Entre ells destaquen els concerts de Zoo i Cultrum el 20 de setembre o el de Roba Estesa i Balkan Paradise Orchestra, el 21, però també hi haurà la Txaranga Tocabemolls, l'Entradeta dels Músics, el concert Amparito Rock amb la Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT), les Barraques... Tot plegat està preparat per flexibilitzar una mica més aquestes dates del que ho estaven l'any passat, però encara sense arribar a la normalitat desitjada: "Aquestes no són les festes que ens agradaria fer, però estem contents", ha afirmat el tècnic de Cultura Xavier Gonzàlez.

Santa Tecla 2021 estarà marcada pels actes de commemoració del 700 aniversari de l'arribada de la relíquia de la patrona de la ciutat. En aquest sentit, es preveuen xerrades, exposicions i concerts. Alhora, hi continuarà havent la Terrasseta al parc Saavedra, així com altres activitats musicals a la Capsa de la Música o als Teatres Tarragona i Metropol. A banda, la festa es podrà viure als barris amb el TradiTrenet, un concert de flamenc, l'acte pirotècnic i l'AnellaTapa.

[noticiadiari]45/42427[/noticiadiari]

Les entrades per a alguns dels espectacles es poden reservar ja des d'avui, com ara els de la Terrasseta, mentre que caldrà esperar per a la resta. Les dels espectacles de pagament s'obriran el 31 d'agost a les 11 del matí, les de la Música del Diable l'1 de setembre, les dels actes gratuïts el 8 de setembre, les actuacions dels balls parlats el 10 de setembre i el 16 de setembre es podran comprar finalment el dia 16.

L'alcalde Pau Ricomà ha demanat "ser conscients de les mesures de seguretat" i que la ciutadania "respongui amb respecte a la convivència", en relació als darrers botellots que s'han produït en alguns punts de Tarragona. Sobre la polèmica amb la manca d'un got de les festes, Xavier Gonzàlez ha asseverat que hi ha "més risc de contagi" amb un got reutilitzable. El pressupost total de les festes és de 400.000 euros i el programa sencer es pot consultar al web municipal.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges