Dimecres, 03 de Març de 2021

Ball de Galeres: 'Som una viva representació de transparència i del teixit cultural de la ciutat'

05 de Juny de 2013, per Redacció
  • El ball de Galeres

    Reus.cat

Quan es va fundar el vostre grup festiu i quants integrants sou?

El Ball de Galeres de Reus es va recuperar a la Festa Major de Sant Pere de 2001. El conformen quatre naus cristianes, quatre naus turques i l’àngel, que acompanya les naus cristianes, i el macer, que acompanya les naus turques, símbols del bé i del mal, representant la famosa Batalla de Lepant. En el moment d’execució del ball som un total de 10 balladors, però a l’element som una quinzena de persones.

Què us agrada i què canviaríeu dels actes del Seguici Festiu?

Els actes del Seguici Festiu ens agraden, però faríem petits canvis en un parell d’aspectes. El primer seria donar una mica de lleugeresa en el moment de les cercaviles on participem tots els elements del Seguici. El segon, seria el migdia de Sant Pere. Tota Festa Major té un moment d’exhibició individual dels seus elements, però al migdia de Sant Pere fa molta calor, això cansa molt i a mesura que passen els elements, la plaça es buida. En aquest acte, hi falta caliu festiu, potser seria millor buscar un nou espai on poder-lo realitzar o un nou format per no fer-lo tan pesat per a la gent i per als integrants del Seguici.

Introduïu alguna novetat per a la Festa Major d’enguany?

No tenim cap novetat de cara a la propera Festa Major de Sant Pere.

Quina és la vostra principal font de finançament?

La nostra font principal són les subvencions municipals.

L’objectiu és ser econòmicament autosuficients respecte a l’Ajuntament o sempre hi ha d’haver una aportació pública?

Ser autosuficients seria fantàstic, però els elements demanen un mínim de cura i manteniment, díficil de mantenir únicament amb l’entitat.

Esteu satisfets o hi ha algun aspecte a millorar en la vostra relació amb l’Ajuntament?

No hi ha mala relació amb l’Ajuntament de Reus, però sí que voldríem millorar la consideració cap als elements festius, ja que som una viva representació de la nostra ciutat i del seu teixit cultural, i transparència, en caràcter general.

Quin ressò teniu fora de Reus?

El nostre ressò fora de la ciutat és ben poc o gens. Som l’únic Ball de Galeres a Catalunya, igual que el Ball de Prims, el Ball de Mossèn Joan de Vic o el Basilisc, però no tenim gaire ressò, com potser tampoc tenim altres elements singulars d’altres llocs de Catalunya.

Envegeu alguna qüestió (propostes, organització, finançament, etc) de la Festa Major de Tarragona?

No tenim res a envejar, ni ells, ni nosaltres. Tots tenim els nostres aspectes que configuren la nostra Festa Major, en alguns coincidim, com en alguns elements festius o alguns actes de la festa i en d’altres, com el menjar i la beguda som diferents. No tindria gaire mèrit que dues ciutats de gran pes com Tarragona i Reus tinguessin la mateixa Festa Major, just al contrari, com més diversitat hi ha, més riquesa festiva, cultural i tradicional tenim en el nostre territori i més coses podem arribar a aconseguir ja sigui cadascú pel seu camí o organitzant coses junts.

Us sentiu valorats pels reusencs i les reusenques?

Ens fa molta il·lusió actuar a la nostra ciutat i esperem amb moltes ganes les dues Festes Majors, però no ens sentim gaire valorats. Moltes vegades a mitja processó ens pregunten de quin lloc som, si hem vingut de fora i això que en una de les tres banderes de les galeres està dedicada al nom i l’escut de la ciutat, a part d’alguns comentaris externs.

 

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics