Dimecres, 20 de Gener de 2021

Els universitaris catalans van al Parlament

Els participants escullen un rol al llarg d'una setmana de cursos i simulacions

12 de Juliol de 2019, per Marina Sáenz de San Vicente
  • Una imatge d'un curs anterior

    Cedida

Aquest dissabte, 13 de juliol, comença la Setmana del Parlament universitari (SPUNI). Es tracta d'un curs destinat als alumnes de les universitats de Catalunya que tindrà lloc entre els dies 13 i 19 de juliol. El programa s'estructura a partir d'un seguit de simulacions de l'activitat parlamentària tutoritzades per professors universitaris, en les que també participen diputats del Parlament de Catalunya i representants d'altres àmbits polítics i institucionals catalans. Per fer la simulació, els participants escullen el rol a desenvolupar entre les àrees de coneixement i d'interès, que es constitueixen en grups parlamentaris (diputat o diputada); assessors jurídics (lletrat o lletrada); assessors lingüístics (se'ls assigna l'especialització en llenguatge legislatiu o bé en llenguatge periodístic); i premsa parlamentària i altres mitjans de comunicació (simulació periodística).

L'objectiu de la Setmana del Parlament Universitari és donar a conèixer el funcionament polític, l'estructura, les funcions de la institució parlamentària i la tasca de les persones que la representen. El curs es dissenya i es desenvolupa dins el marc de cooperació entre les universitats del sistema universitari català i el Parlament de Catalunya.

Allotjament

Les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona es faran càrrec de les despeses d'allotjament a la capital catalana dels alumnes que n'acreditin la necessitat, durant els dies en què es fa el curs. Aquest fet és possible gràcies al conveni marc de col·laboració subscrit entre el Parlament de Catalunya i les corresponents delegacions per a la projecció institucional del Parlament en els àmbits educatiu i universitari. L'allotjament s'ofereix en una residència universitària, propera al Palau del parlament, en habitacions compartides. La distribució d'habitacions i estudiants la fa la mateixa residència universitària. Les places són limitades i es respecta l'ordre de sol·licitud. Només es poden beneficiar d'aquests ajuts les persones que acreditin que estan empadronades en un municipi català de fora de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Criteris de selecció dels participants

Els criteris de selecció es basen en l'expedient i curs acadèmic, i la motivació personal per participar a l'activitat. Per donar cabuda a la màxima diversitat d'alumnes, s'ha donat prioritat als estudiants que encara no han assistit a cap edició del certamen. Pel que fa a les sessions, la simulació de l'activitat parlamentària es combina diàriament amb sessions formatives ofertes per professors universitaris i professionals dels serveis del Parlament. Amb la finalitat de no dificultar el desenvolupament dels treballs, l'assistència és obligatòria a totes les sessions, incloses les de formació del cap de setmana.

La Setmana del Parlament Universitari compta amb la col·laboració de professors de les universitats del sistema universitari català i professionals dels serveis del Parlament, tant en el disseny del curs, com en el seu desenvolupament. Els alumnes seran avaluats de manera continuada i, al final del curs, es lliurarà un certificat d'assistència als estudiants que hagin assistit a totes les activitats de la setmana.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics