Dimecres, 24 de Juliol de 2024

Tarragona multiplica la partida en serveis socials pel 2015

Els Jocs del Mediterrani i el mercat central centren les inversions

11 de Desembre de 2014, per Tarragona21/ GDDC
  • Pau Pérez, tinent d'Economia i Hisenda de Tarragona

    Mauri Fernández

El govern de Tarragona ha enllestit la seva proposta econòmica per al 2015, en els que són els darrers pressupostos de l’equip que encapçala l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros abans de les municipals del maig. La principal aposta de l’àrea d’Hisenda, que gestiona el tinent d’alcalde Pau Pérez, serà en l’àrea de Serveis Socials que incrementarà la dotació en un 38,7% respecte el 2014. D’aquesta manera, es passarà dels actuals 8.288.679 euros als 11.123.391 euros pel 2015. Unes xifres que converteixen la partida de Serveis Socials en la més important d’uns pressupostos que s’enfilen als 131,72 milions d’euros, respecte els 127 de l’exercici de 2014. El pressupost consolidat de Tarragona pel 2015, que inclou un préstec extraordinari de 19 milions d’euros i els números de les societats municipals, ronda els 173 milions d’euros.

Pérez ha destacar que “aquest govern no ha oblidat mai l’aspecte social i una bona prova en són els comptes que presentem avui”. En aquesta línia, el regidor d’Hisenda ha argumentat que des del 2008 les dues principals línies d’actuació del govern local han estat per promoure el desenvolupament econòmic i l’atenció social. Tant és així que, ha afirmat, “Tarragona està entre les ciutats que més atén la gent en matèria social i en ajudes pel que fa a pagament de taxes i tributs, amb més de 40 bonificacions”. Tot plegat, ha resolt Pérez, “sense augmentar la pressió impositiva en els últims anys”. Entre altres mesures, el govern preveu la continuïtat dels convenis i acords amb entitats del tercer sector en la prestació de serveis conjunts, el manteniment dels ajuts i subvencions al teixit social o la posada en funcionament d’un sistema de desfibril·ladors en xarxa per la ciutat.

El Mercat i els Jocs Meditarranis, principals inversions

En el pla d’inversions, el 2015 compta amb 28 milions d’euros –bona part dels quals provinents d’un préstec– més 6 milions d’euros que han quedat de l’exercici 2014. Amb aquesta bossa de diners, la màxima prioritat del consistori seran els Jocs del Mediterrani que comptaran amb una injecció de 12 milions d’euros per tal de progressar en el moviment de terres, les obres i la confecció de l’Anella Olímpica.

La segona de les partides en volum de diners se l’endú el Mercat Central amb 9,8 milions d’euros; una quantitat amb la qual Pérez ha assegurat que “es garanteixen les obres del Mercat pel 2015”, si bé ha reconegut que encara el 2016 s’haurà de destinar una nova partida per al projecte. En concret, dels prop de 10 milions que l’Ajuntament aportarà al Mercat el 2015,  7 milions d’euros aniran únicament a les obres.

El tinent d’Economia i Hisenda ha volgut posar de relleu que, a diferència d’altres anys, “la majoria dels diners d’inversió provenen d’un préstec i no de la venda de patrimoni”. Aquestes partides també serviran per avançar en la seu social dels Xiquets del Serrallo o diferents actuacions d’arranjament a la Part Alta en els seus programes específics (pressupostades per un milió d’euros).

Les subvencions per fomentar l’ocupació i reduir la xacra de l’atur, la promoció dels polígons o l’impuls del turisme de creures, són algunes de les altres claus dels comptes presentats per Pérez.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges