Emparats entre els contraforts de la Mussara i les aigües del Mediterrani, catorze restaurants de la capital del Baix Camp reivindiquen el seu doble vessant: marítima i muntanyós, en les primeres jornades 'Mar i Muntanya a Reus', que tindran lloc a la ciutat del 15 de maig a l'1 de juny. Els establiments, adherits al Tomb de Reus, oferiran menús (migdia i nit) basats en els productes de la terra, del mar, o fusionant tots dos móns. L'objectiu és reivindicar el producte de proximitat, que anirà acompanyat de la cervesa gastronòmica Estrella Damm Inèdit.
"Esperem bastant públic, són les primeres jornades i vas una mica perdut, però veient l'ambient de Reus en els últims dies i com veiem els clients, confiem que hi ha ganes de començar les jornades i que la gent participi", ha explicat Joan Urgellès, un dels restaurants que promouen la iniciativa.
Els preus dels menús amb temàtica de mar i muntanya aniran dels 20 als 34 euros, el més car, i tindran en compte producte de Cambrils i Salou, però també de les muntanyes de Montsant. I és que, tal i com ha afegit Urgellès, "tenim la sort d'estar entremig d'aquests dos móns". Per això, més endavant no es descarta oferir productes "més nostres" com l'avellana, l'oli Siurana o el menjarblanc de Reus.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics