Dimecres, 17 de Juliol de 2024

Confiança en els treballadors públics

14 d'Octubre de 2014, per Xavier Alagarda

No són consideracions de partit, perquè entenc que els atacs arribats aquesta última setmana del govern estatal no són política. Un cop s'ha fet evident la manca de responsabilitat, el que s'està perdent és la humanitat.

No n'han tingut prou de fer el sord davant la voluntat d’un poble d’esdevenir lliure per decidir el seu camí. Una voluntat expressada pacíficament i cívicament. Fent bandera de la seva incapacitat per plantejar solucions, la resposta que donen és amenaçar els funcionaris de base amb el Codi Penal Espanyol en cas de no seguir el seu criteri. O sigui, o fas el que t’ordeno o et destrosso la vida; Francament, més propi d’un temps anterior al 1979.

A més, Adif (estructura de l’Estat), no ha admès cap mena de responsabilitat en el cas de l’accident ferroviari de Santiago de Compostel•la. Resulta impossible de creure, al segle XXI, que el conductor d’un Tren d’Alta Velocitat sigui l’únic responsable d’estimbar-lo. Cap mesura instal·lada, cap segon conductor, cap alarma que ho aturi; En definitiva, un insult per les famílies dels 79 morts a l’accident.

El més flagrant delicte social aquesta setmana ve del seu descrèdit sistemàtic per la sanitat pública i per les difícils condicions en les que treballa una gran part del personal mèdic. No contents amb això, en un cas tan seriós com l’ebola, no han dubtat en culpar el personal per ser tan idiotes com per deixar-se contagiar. Suposo que, si la malaltia fos de transmissió per l’aire, la seva resposta en no tenir mascares hagués estat que això els hi passa per respirar.

Vistos els fets, no podem mantenir-nos al marge. Persones que treballeu per portar-nos a la feina, o que ens cuideu, o que apagueu els focs, o que ensenyeu els nostres fills, o que cuideu els nostres avis, o que doneu suport administratiu a la nostra voluntat... Tots els que, en definitiva, treballeu dins l’administració pública (local, autonòmica o estatal) o empreses de serveis bàsics... A tots vosaltres volem mostrar el nostre respecte, el nostre més profund respecte per la tasca que realitzeu. Al marge de les decisions que personalment preneu, al marge de quin sigui el vostre parer o posicionament polític, vosaltres representeu i manteniu l’estat del benestar que tant ens ha costat aconseguir.

En tota organització hi ha gent treballadora i gent que no ho és tant, gent valenta i gent covarda, gent competent i gent mediocre. Si una persona mediocre té poca responsabilitat ens afecta poc; si un grup de mediocres tenen molta responsabilitat, ja ho sabeu.

Xavier Alagarda és secretari de Comunació d'ERC Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges