Dissabte, 23 de Novembre de 2024

El Museu Salvador Vilaseca presenta una mostra fotogràfica d’El Trípode

06 d'Abril de 2022, per Reusdigital.cat
  • La mostra es pot visitar des d'aquest dimecres i fins l'1 d'octubre

    Reus.cat

El Museu Salvador Vilaseca té des d’aquest dimecres dia 6 d’abril, i fins l'1 d’octubre, una exposició fotogràfica titulada El Trípode. Del pictorialisme a l’evolució personal, en la qual es vol mostrar l’obra de tres autors locals: Eduard Borràs, Josep Prunera Sedó i Manuel Cuadrada Gibert.

En una època en la qual la fotografia començava a estendre’s, a la presentació de la nova mostra s'ha apuntat que "van ser capaços de crear tot un univers fotogràfic que va marcar les posteriors generacions de fotògrafs reusencs". El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que “influenciats pels corrents internacionals, aquests tres reusencs van convertir la seva afició per la fotografia en una manera de viure, tot fent-se inseparables i treballant dia a dia els processos tècnics i les innovacions més destacades, amb l’objectiu d’assolir la fotografia perfecta”.

En la primera part de la mostra s'hi pot copsar el paral·lelisme entre l’obra dels pintors reusencs Tomàs Bergadà i Pi, Joan Fargas Trillas, Ramon Ferran Pagès, Juli Garola Monné i Hortensi Güell Güell, i la fotografia pictoralista de Borràs, Cuadrada i Prunera. "Es proposa una nova mirada a través de les correspondències entre pintors i fotògrafs, tot establint un diàleg entre l’impressionisme i la fotografia, i cercant analogies i afinitats en ambdós sentits", han subratllat es responsables de l'exposició.

En la segona part, es mostra una selecció de l’obra d’aquest col·lectiu, format pels tres fotògrafs, i conegut com El Trípode. "Va ser un grup molt compromès i il·lustrat, que va sorgir al començament del segle XX, i que va practicar una fotografia molt avançada per a la seva època. Van ser capaços de potenciar la fotografia reusenca i es van convertir en els mestres de les futures generacions de fotògrafs", ha celebrat Recasens.

Els tres fotògrafs van ser els introductors de la fotografia estereoscòpica a la ciutat i fins i tot van instal·lar dos visors permanents en el vestíbul del Centre de Lectura, per tal que tothom pogués gaudir de l’experiència. Gràcies a l’Agrupació Fotogràfica de Reus, dirigida per Josep Maria Ribas Prous, es van recuperar molts clixés originals i els van tornar a positivar. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics