Dilluns, 17 de Juny de 2024

Actituds discriminatòries a alumnes de l'Institut Escola Pi del Burgar

13 de Març de 2017, per Sanda Badia/ Carmen Leiva/ Laura Sanormà
  • Entrada a l'Institut Escola Pi del Burgar

    Cedida

En data 16 de febrer de 2017 els alumnes de la USEE de Secundària de l’Institut Escola Pi del Burgar de Reus van realitzar una sortida al centre comercial La Fira de Reus. Aquesta activitat s’emmarcava dins del projecte 'Desplaçaments', on els alumnes aprenen a moure’s amb autonomia per la ciutat. El grup, format per sis alumnes amb necessitats educatives especials, anava acompanyat de dues mestres.

Pocs minuts després d’haver entrat  al centre comercial un guàrdia de seguretat els va anar seguint d’aprop en els seus moviments fins que en un determinat moment se’ls hi acostà i els preguntà per quina porta sortirien. La mestra a qui el guàrdia es va dirigir va explicar que feien una activitat i que no tenien pressa. El guàrdia va continuar amb l’actitud  de vigilància i pressió cap al grup. Després s’hi va tornar a dirigir per convidar-los novament a marxar expressant que el seu cap era molt exigent amb la feina i que volia molt d’ordre. Al mateix temps va demanar de quina escola procedien. Els alumnes en tot moment es van comportar de manera adequada i van estar acompanyats i vigilats per les dues mestres.

Aquests fets s’han fet arribar per escrit al centre comercial, demanant-los també una reunió que de moment encara està pendent de realitzar. Volem fer públics aquests fets que mostren un tracte discriminatori. Ens sembla incomprensible que actualment succeeixin aquestes actituds exclusives i creiem que cal evidenciar-les per poder eradicar-les.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Biel Ferrer Puig  17 de Març de 2017

Una pregunta

Havia parlat el centre docent amb La Fira abans d'anar-hi a fer l'activitat? És només una pregunta. No és cap crítica. És que aquest article d'opinió no ho diu...

Sebas  15 de Març de 2017

Para el listo de Jaco

Ya que eres tan listo, sabrás que es un alumno de USE, verdad?
Y en el caso de que sean ese número de alumnos, que deberían hacer, castigar a una profesora sin salir al "patio", (porque no llegan al ratio), ya que al parecer, tú decides lo que es normal o no......
Se cree el ladrón que todos son, de su condición...

montse  15 de Març de 2017

resposta a JACO

Dues mestres per sis alumnes, sí. Ja que tens tanta informació de les ratios, sabràs que d'una banda un grup no pot sortir mai amb només un acompanynant i de l'altra, que els alumnes amb NEE tenen una ràtio més baixa.

Susana  15 de Març de 2017

Dues mestres

Sí, dues mestres. Les normas d sortides d'una USE, no les posareu les tres persones k heu signat l'anterior comentari. El meu fill i els seus companys no són "tipus d'alumne no gaire habituals" són alumnes d'un col.lectiu malauradament "habitual", això sí, totalment inofensius, "per si les tres persones ho dubten"...

J.A.C.O.  13 de Març de 2017

6 alumnes i dues mestres, o tres?

Aquest índex no és gaire habitual, Per què? Qualsevol que vegi una sortida d'alumnes dels centres escolars podrà veure que la 'ratio' és de 10 a 15 alumnes per professor o mestre. Si augmenta la vigilància possiblement sigui per un tipus d'alumnes no gaire habituals. Signen 3 persones.

Reportatges