Dimarts, 16 d'Abril de 2024

7.000 inscrits en la 6a edició de la cursa cicloturista Polar Gran Fondo La Mussara

Destaca la presència d'Alberto Contador i Oscar Pereiro, guanyadors del Tour de França

10 de Maig de 2019, per Joan Gomis
  • Cervera, Pellicer i Pascual en la presentació de la cursa

    Joan Gomis

Diumenge 19 de maig tindrà lloc la 6a edició de la cursa cicloturista Polar Gran Fondo La Mussara, amb inici i arribada al complex firaReus. Es recorreran per carretera 19 poblacions més de les comarques del Baix Camp i del Priorat. El paisatge, que limita amb el mar i el Parc Natural de la Serra del Montsant, és un dels principals atractius de la prova. Hi participaran almenys 7.000 ciclistes provinents de 18 nacionalitats diferents, entre els quals destaquen Alberto Contador i Oscar Pereiro, guanyadors del Tour de França.

Més de 800 dones hi prendran part. Representa un 12% dels inscrits, una xifra que l'organització ha celebrat en la presentació de la cursa aquest divendres al saló de plens de l'Ajuntament amb la presència de l'alcalde, Carles Pellicer; el regidor d'Esports, Jordi Cervera; i el director tècnic de la cursa, August Pascual, de Win Bike Events.

Pellicer ha destacat que la cursa ha esdevingut un referent a Europa i que representa un elevat "retorn econòmic" per a la nostra ciutat amb una gran repercussió hotelera i activitat turística. "Reus és capital del ciclisme i de l'esport una vegada més", ha reivindicat el batlle.

Per la seva banda, Cervera ha subratllat que l'alcaldia hagi apostat per l'esport en els darrers anys. Respecte a la prova, ha assegurat que cada any "ens la volen prendre de les mans" i que gràcies a la tasca de Win Bike Events, es realitza per sisena edició entre la capital del Baix Camp i altres municipis de la demarcació. Cervera també ha agraït el paper del Taller Baix Camp, el qual ha omplert les 7.000 bosses d'alimentació i records de la prova que s'entregaran als participants.

Finalment, Pascual ha afegit que el nombre més gran de ciclistes participants són provinents de la demarcació de Barcelona (40%) seguit de Tarragona, València i Castelló. Un 15% de les inscripcions provenen d'atletes de països com Portugal, França, Anglaterra i Alemanya. "La prova dona un retorn econòmic a la ciutat d'uns 3,5 milions d'euros dels quals 75.000 euros s'aporten a proveïdors locals", ha celebrat.

Diversitat de circuits

Els participants poden escollir entre tres circuits. El menor, de 95 quilòmetres i 1800 metres de desnivell acumulat; el mitjà, de 135 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell; i el major, de 188 quilòmetres i 3400 metres de desnivell acumulat. L'organització entregarà als ciclistes una polsera identificativa, el mallot oficial i el dorsal. També regalarà una gorra i unes sabatilles després de l'arribada a meta.

Gran fondo 95 km

L'inici de la cursa serà entre les 9 i les 9 i vuit minuts del matí des del carrer de l'Alemanya. L'accés per a situar-se a la zona de sotida s'obrirà a les 9 menys vint minuts. El circuit compta amb tres punts d'avituallament: al Coll de la Mussara, Capafonts i al Coll de les Pinedes.

Gran fondo 135 km

Els participants podran accedir a la zona de sortida a les 8 menys deu minuts del matí. La cursa arrencarà a un quart de 9. Hi haurà 4 punts d'avituallament: a la Mussara, Capafonts, Ulldemolins, i Coll de les Pinedes.

Gran fondo 188 Km

És la cursa que començarà més aviat, a un quart de 8 del matí. Els corredors podran situar-se a la zona de sortida a partir de les 7 menys deu minuts del matí, vint-i-cinc minuts abans de l'inici. Els ciclistes podran agafar forces en cinc punts d'avituallament: a la Mussara, Capafonts, a la C-242, a la T-710, i finalment al Coll de les Pinedes.

 Afectacions al trànsit

Segons informa el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, el diumenge 19 de maig hi haurà diverses afectacions al trànsit amb motiu de la marxa ciclista, amb sortida i arribada davant de l’Edifici Tecnoparc.

En determinats punts del recorregut estarà prohibit l'estacionament de vehicles entre les 2 del migdia del dissabte i les 8 de la tarda del diumenge. El recorregut, les afectacions al trànsit i els itineraris alternatius estaran degudament senyalitzats amb panells informatius.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Eduard Prats Alonso  10 de Maig de 2019

Publicitat “tramposa” en plena campanya electoral

Què pinta una foto de l’alcalde i un regidor amb motiu d’un esdeveniment esportiu que no ha promogut el nostre ajuntament? Publicitat gratuïta i poc equitativa. Així anem, l’objectiu polític és la “foto” només la foto