Divendres, 29 de Novembre de 2024

Bars i restaurants reclamen tenir accés als ajuts per cessament d'activitat, tot i oferir menjar a domicili

Les mútues interpreten que els establiments no han tancat totalment perquè la Generalitat permet el 'delivery'

04 de Novembre de 2020, per ACN
  • Taules en una terrassa tancada, al Carrilet de Reus

    Reusdigital.cat

Els gremis de restauració de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) es mostren indignats per la impossibilitat d'accedir a les prestacions per cessament de l'activitat que ha impulsat el govern espanyol. En un comunicat, lamenten que les mútues han interpretat que els bars i restaurants catalans no han tancat totalment, ja que la Generalitat permet la venda de menjar per endur. A més, es dona el cas que els establiments que no tenen capacitat per oferir el servei de 'delivery' tampoc poden optar-hi.

També creuen que, aquells que sí que poden fer-ho, "mai tindran la demanda necessària perquè els hi surti a compte el negoci sense un suport econòmic extra". Per això reclamen un "replantejament" dels ajuts. Els gremis associats, com és el cas del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Bages, asseguren que el menjar a domicili és una opció per "complementar" o "mantenir els bars i restaurants actius i connectats amb els clients". "És més una manera de demostrar que sempre hi som, que no pas un servei per guanyar-se la vida", asseguren. Per això, lamenten que, a banda de no poder acollir-se a la prestació de cessament d'activitat, es troben amb què "l'alternativa d'oferir 'delivery' no ens permet sobreviure".

En aquest sentit, critiquen que les prestacions que ofereix el govern espanyol "no responen a la realitat del sector" i "no són coherents" amb les seves necessitats. "Les prestacions que proposa el govern espanyol són com intentar parar una hemorràgia amb una tireta o com posar gasolina a un avió amb llaunes de 5 litres: poc pràctiques, molt surrealistes i totalment impossibles", lamenten. També critiquen que s'han establert unes "condicions duríssimes" per accedir a altres modalitats de prestacions que fan que "als restauradors els surti més a compte donar-se de baixa de l'activitat i tancar el negoci".

En concret, denuncien que han de justificar que la facturació ha baixat un 75% respecte l'any anterior per accedir als ajuts. Per això, reclamen poder optar a la prestació "sense que la facturació hagi hagut de caure en picat". Al mateix temps, també demanen que es pugui cobrar el 70% de la base de cotització. A diferència del mes de març, l'ajuda preveu ara retornar entre un 20 i un 30% menys de la base de cotització dels autònoms que cessin l'activitat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  05 de Novembre de 2020

Un embolic, com sempre!

El més evident és que no hi ha diners per tothom per, entre altres motius, fer despeses innecessàries en certs estaments, càrrecs i situacions que no tenen en conta la societat. Es perden milers de milions 'ajudant' a molts ex càrrecs que haurien d'estar en situacions similars a les de qualsevol treballador. Cobrar 'in eternum' és normal i raonable? Tenien un càrrec i han deixat de tenir-ho, doncs a viure, com gairebé tothom.