Divendres, 14 de Juny de 2024

BASF redefineix la seva estructura organitzativa

L'objectiu de la companyia és consolidar 'estructures més àgils' i 'processos simplificats'

28 de Juny de 2019, per Redacció
  • Imatge de la planta de BASF

    Cedida

Amb una renovada estructura organitzativa, BASF està creant les condicions per tenir una major proximitat amb els clients, una major competitivitat i un creixement més rendible. BASF ha començat a simplificar, per aquest motiu, la seva estructura organitzativa, amb l'ajustament del rol dels serveis i les regions i fent més eficients els procediments i processos. D'aquesta manera, la companyia espera estalviar fins a 300 milions d'euros -que contribuiran al seu programa d'excel·lència, de 2.000 milions anuals- a partir de finals del 2021.

Durant l'aplicació de l'estratègia, BASF preveu una reducció "al voltant de 6.000 posicions a nivell global fins a finals de 2021". Tot plegat, es deu a "la simplificació organitzativa i a l'augment de l'eficiència en la part administrativa, de serveis i en les divisions operatives". Les estructures centrals també s'estan optimitzant per ajustar-se als canvis anunciats en la cartera de productes. En paral·lel, BASF necessitarà empleats addicionals en àrees com ara la producció i la digitalització, el nombre dels quals dependrà de les ràtios de creixement futur. 

"Establirem la nova organització enfocant-nos en potenciar les sinèrgies, reduir les interfícies i potenciar la flexibilitat i la creativitat", ha explicat el president de la Junta Directiva de BASF, Martin Brudermüller. "Volem que els nostres clients experimentin una nova BASF. I, per a aconseguir-lo, hem de viure una nova BASF. Per tant, continuarem desenvolupant la nostra organització per tal de treballar de la manera més efectiva i eficient. Amb la garantia de l'èxit dels nostres clients, millorarem la nostra competitivitat i creixerem de manera rendible com a empresa", ha afegit.

Una clara separació en la direcció i la gestió dels serveis

Unes divisions operatives, unitats de servei i regions centrades en el client, així com un centre corporatiu àgil, són les pedres angulars de la nova organització de BASF. El centre corporatiu estarà composat per menys de 1.000 empleats i donarà suport de manera integrada a la Junta Directiva de BASF en la direcció de la companyia. Aquesta estructura inclou responsabilitats centrals, com l'àrea estratègica, les finances, els recursos legals, els recursos humans i la comunicació, entre d'altres.

A més a més, al voltant de 29.000 treballadors tindran cura de les unitats de servei transversals. En el futur, els projectes 'Global Engineering Services' i 'Global Digital Services' oferiran els seus serveis per a centres específics o globalment per a unitats de negoci del grup BASF, i 'Global Procurement' farà que la compra sigui encara més efectiva. Els 'Global Business Services' s'establiran pròximament i formaran una xarxa mundial de fins a 8.000 empleats, que brindaran els seus serveis integrals a tota l'organització, amb el suport a les unitats de negocis amb serveis com finances, recursos humans, comunicació i cadena de subministrament. La unitat 'Global Business Services' estarà dirigida per l'actual responsable de la divisió de Finances, Marc Ehrhardt. El paper de les regions i dels diferents països encara s'està perfilant. Els primers canvis es començaran a aplicar a partir de l'1 de gener de 2020.

Ludwigshafen: primeres negociacions per al nou acord del centre de producció

Tenint en compte els canvis actuals i d'altres plantejats fins a finals de 2021, la gerència i els representants dels empleats han convingut avançar l'inici de les negociacions sobre el nou acord de BASF del centre de producció. L'acord actual és vàlid fins a finals del desembre de 2020. L'objectiu és firmar un nou acord durant la primera meitat del 2020.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges