Dimecres, 14 d'Abril de 2021

Cepta alerta que la recuperació de l'ocupació a Tarragona 'resta lluny encara de normalitzar-se'

A partir de l'anàlisi de les dades de l'EPA del quart trimestre de 2017

05 de Febrer de 2018, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'una oficina del SOC

    Reusdigital.cat

Cepta ha donat a conèixer aquest dilluns els continguts d'un informe a partir de les dades relatives a l'enquesta de població activa (EPA) del quart trimestre de 2017. D'aquesta manera, en l'apartat de conclusions, s'ha destacat que la població de més de 16 anys "roman gairebé inalterada, tot situant-se en xifres molts similars a les dels darrers anys".

Les dades d'ocupació mostren, en general, "una continuada millora, que ja es prolonga gairebé de forma ininterrompuda des de 2011". Es tracta d'un fet que s'ha subratllat tot apuntant que "és un dels millors indicadors que expliciten l'evolució del mercat de treball de la província de Tarragona, juntament amb la taxa d'atur i la població desocupada". La població aturada continua caient, s'ha analitzat, "tot mantenint la tendència que es va iniciar al quart trimestre de 2013".

Tanmateix, el nivell de reducció de l'atur és el més moderat dels darrers anys, "la qual cosa pot ésser motiu de preocupació, ja que la taxa d'atur o nivell de desocupació es troba molt lluny dels mínims històrics de 2006 0 2007". En conseqüència, i per a Cepta, "la disminució de l'atur és decebedora en un context de recuperació econòmica, i encara rau molt per sota del nivell potencial".

Cepta ha denunciat, a banda, que es manté la dinàmica de "forta estacionalitat en l'atur i en l'ocupació". "El nivell de terciarització segueix essent prou significatiu, perquè la població ocupada del sector serveis voreja el 70% del total", s'ha argumentat. Com a nota positiva, això sí, "cal remarcar que tots els grans sectors d'activitat, excepte el primari, han crescut en termes d'ocupació".

L'anàlisi s'ha extès a la demarcació, que segueix mantenint un nivell d'atur "comparativament més elevat que el la resta del país". Igualment, "els altres indicadors determinants de la salut del mercat de treball, com són la taxa d'activitat i la d'ocupació, també manifesten un comportament comparativament pitjor a la demarcació que a la resta de Catalunya". Per tot plegat, s'ha dit des de Cepta, "el mercat de treball de la província evoluciona de forma prou positiva, però la intensitat en la seva recuperació empitjora, i encara resta lluny de normalitzar-se".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges