Diumenge, 16 de Juny de 2024

Covestro millora els resultats del tercer trimestre tot i la baixada de vendes

L’indicador financer EBITDA va augmentar un 44,5%, mentre que les vendes van disminuir un 1,4%

28 d'Octubre de 2015, per Redacció
  • El CEO de Covestro, Patrick Thomas

    Cedida

Covestro, l’antiga Bayer MaterialScience, va millorar el seu resultat operatiu en el tercer trimestre de 2015. En comparació amb el mateix període de l'any anterior, l'EBITDA ajustat va augmentar un 44,5% fins als 471 milions d'euros. Una de les principals raons d'aquest increment va ser la disminució significativa dels preus de les matèries primeres que, en el context d'una situació d'oferta i demanda més favorable, va compensar la caiguda dels preus de venda. L'efecte dels tipus de canvi del voltant de 70 milions d'euros també va contribuir positivament a aquest augment de resultats.

"Hem tingut un bon començament com a empresa independent, el que demostra que estem en el camí correcte. Aquests resultats són prova del nostre bon rendiment i capacitat de creixement", va dir Patrick Thomas, CEO de Covestro.

L'EBIT es va incrementar significativament arribant als 287 milions d'euros, un 64% més que en el tercer trimestre de l'any anterior. Aquesta xifra inclou despeses extraordinàries de 18 milions d'euros (tercer trimestre de 2014: menys 2 milions d'euros) corresponents a les despeses de consolidació dels centres de producció, així com despeses derivades del procés d'escissió de Covestro i la seva sortida a borsa. L'EBIT ajustat va augmentar un 72,3% fins als 305 milions d'euros el tercer trimestre de 2015.

Volums estables

Les vendes de Covestro van disminuir un 1,4% el tercer trimestre 2015 aconseguint els 3.020 milions d'euros. Mentre que els volums es van mantenir similars respecte al mateix període de l'any anterior, els preus de venda van baixar a les tres unitats de negoci, sobretot en l'àrea de Poliuretans, que desenvolupa, fabrica i comercialitza matèries primeres per a escumes versàtils. No obstant això, els efectes positius del canvi divises van compensar en gran mesura aquesta disminució de preus.

Les vendes dels poliuretans (PUR) en el tercer trimestre van retrocedir un 8,5% situant-se en 1.512 milions d'euros. La raó principal és el descens dràstic dels preus de venda dels tres grups de productes: diisocianat de toluè (TDI), diisocianat de difenilmetà (MDI) i poliols polièter, degut al seu torn a la disminució dels preus de les matèries primeres en general, l'efecte s'ha traspassat als clients. No obstant això, aquesta disminució dels preus de venda va ser parcialment compensada pels efectes positius dels tipus de canvi.

Creixement de la unitat de Policarbonats

Les vendes de la unitat de negoci de policarbonats (PCS) van augmentar un 13% fins a arribar als 819 milions d'euros el tercer trimestre 2015. Aquest creixement es va deure a una tendència positiva en volums malgrat la lleugera baixada dels preus de plàstics d'alt rendiment. Els efectes positius dels tipus de canvi també van contribuir a l'augment de les vendes.

Les vendes en l'àrea dels recobriments, adhesius i especialitats (CAS) van augmentar un 2,6% situant-se en 519 milions d'euros. Els efectes dels tipus de canvi van compensar la lleugera disminució pel que fa a volums i preus de venda.

Creixement de les vendes en els primers nou mesos

En els primers nou mesos de 2015, les vendes de Covestro van créixer un 5,7% fins a arribar als 9.284.000 d'euros. Els volums van créixer en tots els segments i els efectes de canviaris van suposar un impuls addicional que, en general, va compensar el descens dels preus de venda, especialment en les unitats de poliuretans i policarbonats.

El proper 12 de novembre Covestro publicarà un informe complet del tercer trimestre, incloent un pronòstic de tot l'any.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges