Dimecres, 24 d'Abril de 2024

El Gremi de forners del Baix Camp i la Cambra de Reus creen el distintiu Amics de l'avellana

03 de Desembre de 2020, per Redacció
  • Foto de família de la presentació del distintiu

    Cedida

El Gremi de Forners del Baix Camp i la Cambra de Comerç de Reus han creat el distintiu Amics de l'avellana, que vol servir per identificar aquells establiments que elaboren producte propi amb avellana o bé, directament, despatxen avellanes entre la seva clientela. Però més enllà d’aquesta identificació, l’objectiu dels promotors és "popularitzar l’avellana a nivell comercial i que el resident i el visitant puguin adquirir-la de manera fàcil".

Com ha indicat el president de la Cambra, Jordi Just, “és paradoxal que una ciutat a la que tothom identifica amb l’avellana resulti complicat comprar avellanes o reconèixer el producte elaborat amb avellana. Amb el distintiu actuem en les dues línies. D’una banda, identificant els establiments que la treballen i, de l’altra, popularitzant visualment l’avellana entre el públic en general”. Tot i que la iniciativa sorgeix del Gremi de Forners, hores d’ara s’hi han sumat no només forns, sinó també pastisseries, geladeries, empreses agroalimentàries i establiments d’alimentació. Un fet que, per al president del Gremi, Ramon de la Fuente, demostra l’encert de la iniciativa. “La voluntat del Gremi era ser generosos en la difusió del distintiu, perquè al final tots treballem amb un únic objectiu, el de posicionar l’avellana com un producte de primera qualitat que té múltiples aplicacions i, per tant, pot seduir al consumidor en formats molt diversos” ha indicat.

El distintiu el poden sol·licitar gratuïtament tots els establiments que vulguin adherir-se a la campanya adreçant-se a la Cambra de Comerç. En aquesta primera fase s’han adherit 11 empreses que disposen, per oferir-la al seus clients, d’una postal editada amb la imatge del producte seleccionat. La col·lecció de postals és una afició molt arrelada a la ciutat. I d’aquí, també, la voluntat de generar aquest material de difusió molt preuat pels col·leccionistes.

Les empreses adherides són els següents el Forn Sistaré, el Forn Huguet, el Forn Cabré, el Forn de Pa Bo, el Colmado Baró, la Confiteria Padreny, la Confiteria Poy, les Germanes Clarisses, la pastisseria Caelles, Torrons Vicens, i Torrons Xixona.

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus, a través de Reus Promoció i la regidora d’Empresa i Ocupació; el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; el Port de Tarragona; i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics