Dijous, 25 de Juliol de 2024

El Mas Carandell ofereix ajuts per contractar persones desocupades majors de 30 anys

13 d'Octubre de 2022, per
  • Reus.cat

El Mas Carandell ha posat en marxa aquest mes d'octubre una nova edició del 30 Plus, un programa d’intermediació laboral que ofereix a les empreses del territori un ajut de fins a 10.500 euros per a contractar persones desocupades de més de 30 anys que visquin a Reus. La nova edició, la setena, ofereix subvenció per un màxim de 40 contractes laborals.

L'edició passada va ocupar 38 persones


La passada edició del 30 Plus de Mas Carandell, recentment finalitzada, va comptar amb la participació de 29 empreses. El programa va suposar la contractació de 38 persones, de les quals 29 eren majors de 45 anys i/o es trobaven en situació d’atur de llarga durada, els dos col·lectius que es prioritzen per les seves especials dificultats a l’hora de trobar feina.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, explica que "aquest recurs té molt bona acollida per part de les empreses de la ciutat" i afegeix que "s'està gestionant 16 ofertes de treball d’una dotzena d’empreses, amb la possibilitat de tancar contractes subvencionats a partir d’aquesta setmana". L'edició d'enguany ha començat tot just aquest mes i les empreses que tinguin interès en beneficiar-se de la subvenció poden adreçar-se a Mas Carandell fins el març del 2023 per assessorar-se sobre aquest ajut.
 

El programa 30 Plus del Mas Carandell ha ocupat 237 persones en sis anys Foto: CedidaLes empreses han d'oferir contractes de sis mesos com a mínim


Per  participar cal no haver acomiadat personal del mateix perfil professional de forma improcedent o nul·la en els últims tres darrers mesos, no haver realitzat cap acomiadament col·lectiu en el mateix període; no tenir cap treballador/a en ERTO per al mateix lloc de treball i gestionar la selecció de la persona treballadora a través del web borsa.mascarandell.cat. També es demana assignar una persona com a tutora de la persona contractada.

Per la seva banda, els contractes han de tenir un mínim de 6 mesos de durada, a jornada completa o parcial, no poden ser ni d’interinitat ni de relleu, han de comptar amb una remuneració mínima de 15.000€ bruts/any i incloure 20 h. de formació en el marc de la jornada laboral.

El programa ha ocupat fins a 237 personesDurant els sis anys del programa gestionat pel Mas Carandell, s’han ocupat 237 persones, un 47% de les quals ha seguit treballant a l’empresa un cop finalitzat el període subvencionat. Pel que fa a les empreses, han estat 187 les que han escollit Mas Carandell per tramitar la subvenció, valorant el servei amb un grau de satisfacció de 9 punts sobre de 10.

El projecte 30 Plus està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal. En els darrers tres anys, l'import de subvenció atorgat a les empreses que han fet contractes a majors de 30 anys a través del 30 Plus de Mas Carandell ha estat al voltant dels 887.300 euros.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges