La inflació provocarà un augment dels preus dels panellets a les portes de la Castanyada. Concretament, fins a un 3%, segons declaracions del president del Gremi de Pastisseria de Barcelona a l'ACN, Antoni Bellart, per l'elevat cost dels ingredients per elaborar els dolços. En l'últim any, denuncia, el cost de la mantega s'ha duplicat i el dels ous ha augmentat fins a un 100%. Bellart subratlla que el sector "està fent un gran esforç" per reduir els marges de benefici i no incrementar preus, però admet que en alguns casos és inevitable, com és el dels panellets.
Encara que els preus tornaran a pujar, el sector té sobre la taula unes previsions de vendes "similars o superiors" a les del 2019, abans de la pandèmia de coronavirus. Segons Bellart, a Catalunya es vendran uns 250.000 quilos de panellets durant la campanya de Tots Sants, que s'allargarà uns dotze dies. Aquesta xifra és "similar" a la del 2021, quan el sector ja va recuperar els nivells de vendes prepandèmia. "Les esperances són bones", assegura el president del Gremi de Pastissers de la capital catalana.
I per si no n'hi hagués prou -en el cost- el panellet més venut continua sent el de pinyons. "És el rei", constata Bellart. De fet, el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que tres de cada quatre panellets que es venen són de pinyons. Això no obstant, el president del gremi diu que hi ha altres versions, com el de xocolata, el de castanya o el de massapà flamejat, la demanda dels quals ha augmentat. Segons Bellart, ni el tradicional panellet de pinyons ni cap altra de les seves versions ha disminuït en vendes.
L'increment del preu de l'energia també ha impactat en la factura de la llum de la majoria de pastisseries. Antoni Bellart diu que en la majoria d'establiments del sector la factura ha passat de situar-se en uns 2.000 euros de mitjana, a escalar fins als 4.200 o 4.800 euros. Aquest increment dels costos energètics ha portat a algunes pastisseries del sector a apujar el preu de venda dels panellets.
No es tracta d’un augment generalitzat, ni tampoc intens. Segons indica, els establiments que s’han vist forçat a repercutir a preus la inflació, augmentaran entre un 1% i un 3% el preu del tradicional producte de la Castanyada.
Encara que els preus tornaran a pujar, el sector té sobre la taula unes previsions de vendes "similars o superiors" a les del 2019, abans de la pandèmia de coronavirus. Segons Bellart, a Catalunya es vendran uns 250.000 quilos de panellets durant la campanya de Tots Sants, que s'allargarà uns dotze dies. Aquesta xifra és "similar" a la del 2021, quan el sector ja va recuperar els nivells de vendes prepandèmia. "Les esperances són bones", assegura el president del Gremi de Pastissers de la capital catalana.
I per si no n'hi hagués prou -en el cost- el panellet més venut continua sent el de pinyons. "És el rei", constata Bellart. De fet, el Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que tres de cada quatre panellets que es venen són de pinyons. Això no obstant, el president del gremi diu que hi ha altres versions, com el de xocolata, el de castanya o el de massapà flamejat, la demanda dels quals ha augmentat. Segons Bellart, ni el tradicional panellet de pinyons ni cap altra de les seves versions ha disminuït en vendes.
El preu de la llum, un altre culpable de l'augment de preus
L'increment del preu de l'energia també ha impactat en la factura de la llum de la majoria de pastisseries. Antoni Bellart diu que en la majoria d'establiments del sector la factura ha passat de situar-se en uns 2.000 euros de mitjana, a escalar fins als 4.200 o 4.800 euros. Aquest increment dels costos energètics ha portat a algunes pastisseries del sector a apujar el preu de venda dels panellets.
No es tracta d’un augment generalitzat, ni tampoc intens. Segons indica, els establiments que s’han vist forçat a repercutir a preus la inflació, augmentaran entre un 1% i un 3% el preu del tradicional producte de la Castanyada.
Etiquetes:
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics