Dijous, 30 de Maig de 2024

Es manté la situació de «calma tensa» en el sector empresarial del territori

18 de Gener de 2023, per Estel Romeu
  • Hildebrand Salvat i Mario Basora, a la presentació del 36è Radar Cambra

    Estel Romeu

Estabilitat (dins de la inestabilitat) i un manteniment en la situació de "calma tensa". Aquestes són les dues tendències que exposa la 36 Onada del Radar Cambra, referent al quart trimestre del 2022. L'informe, elaborat pel gabinet CERES i la Cambra de Comerç de Reus, compta amb un augment en els panelistes participants, assolint els 59, que han mostrat cautela en les perspectives de futur.

El teixit empresarial veu "regular" la situació econòmica actual


El darrer Radar Cambra del 2022 exposa una certa estabilitat en la valoració que fa l'empresariat del Baix Camp sobre la situació econòmica actual. Segons Mario Basora, coordinador del Centre d'Estudis de la Cambra, "durant el quart trimestre, mantenim una línia de continuïtat en relació amb la tercera Onada del 2022, amb una situació de calma tensa i una visió regular de la situació general".

L'eina per analitzar les percepcions del teixit empresarial de Reus i el Baix Camp presenta una situació estable per part de l'empresariat. La visió "regular" continua sent la majoritària, amb un 64%, igual que el darrer Radar Cambra, tot i que varien altres percepcions. El teixit empresarial considera amb un 46% que la situació econòmica actual és pitjor que la de fa un any, amb uns resultats més negatius que els de la 35a Onada.

[blockquote]«A nivell de territori, la situació es veu regular, però a nivell d'empresa, es veu d'una manera més optimista»[/blockquote]

Pel que fa a la situació de futur, les perspectives de l'empresariat milloren lleugerament respecte a les del tercer trimestre, però continuen sent negatives. Un 36% considera que la situació d'aquí a un any serà igual que l'actual i un 27%, pitjor. La 35a Onada exposava que aquestes percepcions eren del 36% i el 39%, respectivament, de manera que han millorat, tot i que no són positives.

L'Índex de Confiança Empresarial s'enlaira


Respecte a l'Índex de Confiança Empresarial, es veu una pujada important en la visió positiva, passant d'un -1,8% el tercer trimestre i a un 17% en el quart. Aquest índex, què és la mitjana entre la situació i les expectatives del sector, es troba en una situació molt inestable des de la pandèmia, però tanca el 2022 amb una millora en la confiança del sector. Com exposa Hildebrand Salvat, director tècnic del Gabinet Ceres "a nivell de territori, la situació es veu regular, però a nivell d'empresa, es veu d'una manera més optimista".

Cal destacar que la inestabilitat dels darrers mesos ha estat influenciada pel conflicte entre Rússia i Ucraïna i l'augment de preus, que s'ha produït en un 50,8% de les empreses. No obstant, un 62% de les empreses han mantingut la plantilla i els treballadors i un 23,7% l'ha augmentat, amb un lleuger creixement també en les dades de xifra de negoci, inversió i exportacions.

Els Radars Cambra del 2022:Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges