Dijous, 28 de Març de 2024

'Ganxet Pintxo i acció!'

El director de l'Escola de Cinema de Reus, Daniel Villanueva, dona el tret de sortida a la l'edició primaveral de la ruta de tapes

30 de Març de 2017, per Text: Marc Busquets/ Fotografies: Judit Fernàndez/ El Punt Avui
  • Villanueva ha cridat 'acció!' per inaugurar la ruta de tapes Ganxet Pintxo

     

  •  

  •  

  •  

  •  

Els amants de la gastronomia estan d'enhorabona, perquè la Ganxet Pintxo de primavera ja ha arribat. Des d'aquest dijous al vespre i fins al proper diumenge 9 d'abril, les creacions culinàries dels 55 establiments que s'han sumat aquest cop a l'esdeveniment faran parlar molt. L'escenari per donar el tret de sortida a la nova ruta de tapes ha estat la Llotja de Reus,, on autoritats, representants del teixit empresarial i social de la ciutat s'han donat cita a l'espera de poder fer un mos. El director de l'Escola de Cinema de Reus (ECIR), Daniel Villanueva, ha estat el convidat de luxe de la vetllada. Se li ha lliurat una claqueta amb la qual ha accionat, simbòlicament, que la Ganxet Pintxo ja roda.

La Ganxet Pintxo ja roda

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha estat el primer en intervenir en l'acte inaugural de l'activitat. "La Ganxet Pintxo és una festa", ha apuntat. De passada, ha assegurat que l'èxit de la ruta "és la implicació dels establiments participants i la qualitat de les seves elaboracions". Acte seguit ha estat el batlle reusenc, Carles Pellicer, qui ha descrit la ruta de tapes com "una de les activitats més esperades en l'agenda" dels ciutadans. Per a l'alcalde, la consolidació de la ruta de tapes és la mostra que "Reus és una ciutat on no paren de passar coses".

Un emocionat Villanueva ha conclòs el torn de parlaments. "Ja sabeu que m'agrada ser darrere les càmeres, no pas al davant, així que seré breu", s'ha disculpat. El productor ha explicat que "gaudeixo molt" de l'esdeveniment perquè "és bonic veure els carrers tan animats". Posteriorment se li ha lliurat una claqueta per tal que accionés la ruta de tapes reusenca. Dit i fet. "Ganxet Pintxo i acció!", ha cridat entre els assistents a la trobada, que han pogut degustar més tard tot un seguit de propostes culinàries. L'acte, a més, ha comptat amb acompanyament musical.

Una oferta suculenta

L'oferta és, com sempre, d'allò més variada. D'aquesta manera, i d'entre altres propostes, el restaurant Bella Italia del Pallol ha preparat la 'mini pizza', a base de salsa barbacoa. L'històric Bon Mar de la raval de Jesús, per part seva, ha dissenyat la tapa 'arrebossat de raves de calamar del Monterrosa', en homenatge al desaparegut cinema. Un altre establiment que ha optat per la referència reusenca a l'hora de batejar la seva tapa és el Bar Campus i la seva 'Petra Clàudia, construïda amb tres mandonguilles de pollastre, festucs cítrics i espècies diverses. Per llepar-se'n els dits.

A tocar de la Prioral, la Rosa dels Vents ha cuinat 'la supercrep de les peixateries', feta amb brandada de rap i salsa cardenal. Mentre, al Restaurant 158 (al carrer del Pare Joaquim Roig), han apostat per la 'tapeta de la Vitxeta de Reus'. Es tracta d'una pannacotta de foie amb cruixent de llavors i gelatina de moscatell que de ben segur farà les delícies dels ganxets. Als establiments s'hi podran trobar plànols de la ruta amb la situació dels diversos locals, però també està un cop més disponible l'aplicació per a dispositius mòbils de la Ganxet Pintxo que pot descarregar-se en aquest enllaç.

Un parell de novetats destacades

Per endavant resten un parell de setmanes per degustar amb els cinc sentits les propostes que restaurants i bars reusencs han elaborat per sorprendre els més exigents. Cal destacar, a més, que l'actual Ganxet Pintxo presenta un parell de novetats en relació a les anteriors. La primera, que s'ha preparat un menú de degustació per 35 euros disponible en set locals de la ruta, mentre que la segona és l'aportació de l'actriu Helena Tarragó, artífex del 'Teatre Pintxo'. La intèrpret s'ha fet acompanyar per la nutricionista Sandrà Mañà per dur a terme un conjunt d'escenes amb la cuina com a denominador comú.

Aquesta edició de la Ganxet Pintxo està adherida a la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. Des de la Cambra de Comerç, impulsora de la ruta, s'ha destacat que l'aportació d'Estrella Damm ha permès subvencionar el 100% de la inscripció dels establiments al certamen.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Ganxet Pintxo reusdigital
Ganxet Pintxo reusdigital
Ganxet Pintxo reusdigital
Ganxet Pintxo reusdigital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics