Amb el repte de difondre la realitat de l’avellana de Reus, les seves qualitats gastronòmiques i alimentàries, una vintena d’instagramers i influencers vinculats al món de la gastronomia han visitat la ciutat de Reus i altres indrets on es conrea aquest fruit sec. Convidats per la DOP Avellana de Reus, el grup ha gaudit d’un dia especial que ha començat a la seu del Consell Regulador de la pròpia DOP.
Se’ls ha explicat que des d’aquest organisme regulador es protegeixen les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta. Des de Reus, els convidats han iniciat l’Avellana Tour desplaçant-se a El Gatellar de la Selva del Camp, mas situat en un indret privilegiat al costat de les muntanyes de la Mussara i l’Albiol on han esmorzat acompanyats de diversos productors d’avellanes de la DOP.
De tornada a Reus, han pogut fer un tast de vermut i avellanes a la seu de l’Estació Enològica, espai que acull la DOP Avellana de Reus, per anar posteriorment a fer una visita pel modernisme reusenc que es veu a peu de carrer per la ciutat. Un dinar al restaurant Ferran Cerro al migdia i la visita al Gaudí Centre, centre d’interpretació sobre la vida i l’obra de l’arquitecte reusenc, han completat la jornada.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics