Dijous, 28 de Març de 2024

Les activitats econòmiques s'incrementen un 5,74% des del 2011 a Reus

El nucli antic concentra la majoria de negocis, malgrat que els barris es troben 'equilibrats', segons el govern municipal

07 de Febrer de 2017, per Enrique Canovaca
  • Els regidors Marc Arza (esquerra) i Daniel Rubio, durant la presentació de l'Observatori d'Activitats Econòmiques

    Enrique Canovaca

Una nova eina informàtica creada per l'Ajuntament de Reus permetrà conèixer, cada semestre, quina és la radiografia de les activitats econòmiques a la ciutat, amb l'objectiu de modificar o dissenyar noves polítiques adaptades a la realitat. Durant la presentació d'aquest sistema, els regidors encarregats de noves tecnologies i d'activitats, Marc Arza i Daniel Rubio, respectivament, han presentat l'evolució de les dades des del 2011, amb un increment del 5,74%. Si fa cinc anys hi havia 7.374 activitats, a 31 de desembre de 2016 n'hi havia 7.798. El comerç és l'activitat predominant a la ciutat, amb 2.123 negocis, seguit a poca distància pel transport i l'emmagatzematge, amb 2.071, i ja en tercer lloc, l'hostaleria, amb 748 establiments.

Les dades del nou Observatori d'Activitats Econòmiques permeten saber, per exemple, que els establiments de begudes (bars) són els més nombrosos a la ciutat (395), seguides de les perruqueries i els negocis de bellesa (351), els restaurants i establiments de menjars (284), el comerç a detall de peces de vestir (259), i els negocis de dipòsit i emmagatzematge (217). Si es fa una divisió per barris, es comprova que el nucli antic concentra la majoria de les activitats, amb 596, però el segueixen de prop els barris del Carme i del Carrilet, amb 490 cadascú. En canvi, als barris de Sant Jordi o Niloga, les activitats són de 288 i 283, respectivament.

Per Daniel Rubio, però, no existeix un desequilibri entre el centre de la ciutat i els barris, ja que "entenem que les activitats que hi ha són les necessàries per cobrir les demandes dels seus habitants". La nova eina permet concretar al màxim l'evolució d'un tipus de negocis per zones, una informació que pot ser útil també per a qualsevol persona que vulgui obrir-ne un. "Publicarem les dades cada sis mesos, al portal de transparència, però si qualsevol persona vol fer alguna consulta, la pot fer", ha explicat Rubio.

Durant la roda de premsa d'aquest dimarts, ambdós regidors també han constatat que l'activitat industrial en les 9 zones existents a la ciutat s'ha incrementat des de 2011, passant de les 511 a les 559. "En general, la imatge és la que pensàvem, no hem anat mal encaminats durant aquests anys", ha afirmat Marc Carza, qui creu, això sí, que les dades que es donin a partir d'ara poden servir per potenciar alguns sectors econòmics en lloc d'altres.

A més, Rubio considera que les dades es poden creuar amb l'evolució de l'atur a la ciutat, que al gener del 2017 se situa en 8.244 apuntats a les llistes. "Falta molt per fer i hem de fomentar l'ocupació però ara podem fer una comparativa a temps real", ha explicat el regidor.

Evolució positiva del nombre de restaurants

Una altra de les dades fetes públiques aquest dimarts té a veure amb el nombre de restaurants. Des del 2011 s'ha passat dels 220 als 284, i la gran majoria, un total de 59, es troben al nucli antic. Horts Miró és la següent zona amb 29 establiments, seguit del Carrilet (19), Mare Molas (18), Mercat Central (16), Niloga (15), barri del Carme (11), carrer Ample (8), Pastoreta (8) i Escorxador (7). El creixement més important de restauració s'ha donat al nucli antic, on s'ha passat dels 38 de fa cinc anys als actuals.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics