Dimecres, 17 d'Abril de 2024

Obertes les convocatòries de les subvencions per impulsar l'activitat econòmica

Els interessats poden inscriure-s'hi fins al 15 d'octubre

16 de Juny de 2015, per Redacció
  • L'Ajuntament de Reus ajuda al sector econòmic de la ciutat

    Reusdigital.cat

La Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Reus ha obert les dues convocatòries per optar a alguna de les subvencions municipals que tenen l'objectiu d'impulsar l'activitat econòmica, empresarial i comercial de la ciutat, les quals el darrer any van beneficiar a trenta-sis empreses o autònoms. 

Una de les convocatòries s'orienta a subvencions per impulsar el creixement empresarial, l'ocupació, la innovació i la cooperació empresarial. L'altre, té l'objectiu d'impulsar la competitivitat del comerç, serveis, mercats municipals, promoció de ciutat i cooperació comercial. El regidor de Promoció Economòmica i Ocupació, Marc Arza, assegura que les noves convocatòries per obtenir aquestes ajudes demostren que "una de les prioritats del mandat tornarà a ser la promoció econòmica", ja que considera que aquestes subvencions impulsen el creixement empresarial.

Les bases es poden consultar al web de REDESSA, on també es pot trobar informació de les subvencions, i el termini per presentar-se a la convocatòria finalitza el 15 d'octubre. A més, REDESSA, empresa municipal que gestiona les subvencions, ha organitzat una sessió informativa per tots aquells que hi estiguin interessats, la qual es farà el dia 1 de juliol, a les 10 del matí, a les instal·lacions d'aquesta empresa.

Línia d'impuls del creixement empresarial i creació d’ocupació

La línia d'impuls del creixement empresarial, la innovació i l'ocupació subvencionarà a aquells que es donin d'alta en el Regim Especial de Treballadors Autònoms. La quantitat econòmica de l'ajuda equival a les quotes d'aquest règim de la seguretat social i és limitarà a dotze quotes amb un import màxim de 250 euros cada una. Per tant, l'import màxim que es podrà obtenir serà de 1.500 euros.

Aquesta convocatòria permet la possibilitat que aquestes subvencions siguin compatibles amb d’altres de naturalesa anàloga provinents de l’Ajuntament de Reus, com és el cas de les subvencions per impulsar el comerç.

La línia de foment a la cooperació i dinamització empresarial té l'objectiu donar suport a associacions o col·lectius empresarials de la ciutat que fomentin l’emprenedoria o que consolidin i tinguin creixement empresarial. El consistori reusenc subvencionarà fins a un 50% de la campanya de foment empresarial que es proposi, amb un màxim de 3.000 euros.

Línia d'impuls al comerç

La convocatòria per impulsar el comerç de la ciutat té quatre línies d’ajuts. La primera línia consisteix en subvencions per a establiments comercials i de serveis de primera instal·lació a Reus, en què es subvencionarà els comerços i les empreses de serveis en un 30% de la inversió en material immobilitzat -com l'adequació, rètol o mobiliari-. Hi haurà una dotació màxima de 1.500 euros per solicitant i titular procedent de l'atur i de 3.000 euros per empresa. 

Una segona línia consistirà en subvencions per a l’impuls del comerç de qualitat als mercats municipals. Aquesta ajuda subvencionarà el 30% de la inversió en immobilitzat material amb un màxim de 1.700 euros per sol·licitant i titular procedent de l’atur. L’import màxim de la subvenció serà de 3.000 euros.

La tercera línia, subvencions per a la millora en la competitivitat de locals comercials i de serveis ja existents, va dirigida a petites i mitjanes empreses que reformin el seu negoci ubicat a Reus amb l'objectiu de ser més competitives i/o que inverteixin en mesures del seguretat del negoci. La convocatòria, oberta als comerços que tinguin una antiguitat mínima d'obertura al públic de sis mesos, ofereix subvencionar el 30% de la inversió amb un màxim de 3.000 euros per establiment. 

La quarta línia consisteix en subvencions de foment del comerç associat per a la dinamització d’una zona d’alta concentració comercial i promoció econòmica de la ciutat. S’adreça a subvencionar les campanyes de foment comercial i promoció i l’ajut pot arribar a un 50% amb un màxim de 3.000 euros.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics