Dijous, 23 de Maig de 2024

Reus impulsa una nova línia d'ajuts per a empreses i autònoms

A data 1 de setembre, hi ha 5.815 aturats al municipi

18 de Setembre de 2023, per Raúl Rodríguez
  • El regidor Carles Prats durant la presentació de la convocatòria d'ajuts

    Raúl Rodríguez

L'Ajuntament de Reus presenta una nova convocatòria d'ajuts per a empreses i autònoms per fer front al problema de l'atur a la ciutat. Es tracta d'una línia de subvencions que compta amb un pressupost de 100.000 euros -5.000 euros per persona contractada- i va destinada a empreses amb menys de 50 treballadors que ampliin la plantilla amb persones en situació d’atur.

A data 1 de setembre de 2023, hi ha un total de 5.815 persones a l'atur a Reus, "una xifra que continua lluny de la desitjada", segons indica el regidor d'Empresa, Formació i Ocupació, Carles Prats. No obstant això, són millors dades que les registrades l'any 2019, anterior al sotrac causat per la pandèmia i la inflació creixent arran de la guerra d'Ucraïna. En aquests darrers anys, s'ha reduït un 5-6% l'atur a la ciutat.

Davant d'aquestes dades, l'Ajuntament considera que s'ha de proporcionar un nivell d'intervenció més propera, fomentar la inserció laboral i donar suport a les petites empreses. Aquests objectius són el resultat de la "necessitat real" de solucionar el problema: moltes de les persones desocupades esta en situacó d'atur de llarga durada.

Condicions de la convocatòria

Per tal d'accedir-hi, alguns dels requisits són que les empreses no han d'haver reduït el nombre de treballadors, ni han d'haver fet cap acomiadament improcedent durant el procés de la convocatòria i la contractació, tampoc han d'haver dut a terme cap expedient de regulació d'ocupació ni tenir treballadors en ERTO. La durada mínima dels contractes laborals ha de ser de sis mesos a jornada completa i les persones treballadores han d’estar empadronades a Reus amb un mínim de dos mesos d’antelació a l’inici de la convocatòria i no ha d'haver tingut cap vincle amb l’empresa durant els últims tres anys.

La concessió dels ajuts es farà per ordre d’entrada al registre fins que s'esgoti el pressupost. L’import a concedir a cadascun dels beneficiaris serà de 5.000 € per persona contractada i aquests rebran el 60% en el moment de la concessió de la subvenció i la resta una vegada justificat el període de contractació de sis mesos.

Tramitació dels ajuts

El butlletí oficial es publicarà a principis d'octubre i serà quan s'obri la convocatòria. Les sol·licituds s'han de presentar des de la seu electrònica de l'Ajuntament mitjançant el tràmit Subvencions a empreses i autònoms pel foment de l’ocupació 2023.

El període  subvencionable serà el comprès entre el dia 1 de setembre de 2023 i el 31 d’agost de 2024. Les justificacions s’hauran de presentar de manera telemàtica dins el termini de 7 mesos des de l’inici de la contractació, a la seu electrònica de l’Ajuntament de Reus, https://seu.reus.cat, emprant el tràmit Justificació de subvenció a empreses pel foment de l’ocupació 2023.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Josemi  18 de Setembre de 2023

La primera víctima política del Mercat del Carrilet.

La primera víctima política del Mercat del Carrilet, o això sembla, Carles Prats Alonso és l’enèsim fitxatge procedent del món empresarial que acaba plegant abans d’hora i ERC escull un pèssim argumentari per justificar-ho. 16 septiembre 2023 . ¿Es el motivo real de su dimisión? (lo que se cuece entre bambalinas, puede que sea una abdicación por divergencias entre su jefa). “El tema estrella para el traslado del Mercado del Carrilet”, para ser alcaldable 2023, y no fue... Pactando con PSC para estar en el sillón ¿Podría ser el tema en cuestión? No se puede fiar uno de los actuales políticos: "mentirosos, hipócritas ...

Reportatges