Divendres, 23 d'Abril de 2021

Cambrils establirà una taxa per als pisos que portin més de dos anys buits

Les ordenances fiscals de 2018 inclouen les taxes, bonificacions i exempcions de les falques publicitàries de Ràdio Cambrils

06 d'Octubre de 2017, per Redacció
  • El ple en què s'ha tractat l'expedient d'ordenances de 2018 s'ha celebrat aquest divendres

    Reusdigital.cat

La definició de les taxes, bonificacions i exempcions de les falques publicitàries de Ràdio Cambrils és una de les novetats que s’han incorporat a les ordenances fiscals del 2018, que aquest divendres ha aprovat provisionalment el ple municipal de l’Ajuntament a proposta del govern municipal. Aquesta nova ordenança "és un pas endavant en la reobertura de l’emissora municipal, prevista per al 2018, complint amb els compromisos del govern", s'ha apuntat des de fonts del consistori.

 

Accés a l'habitatge

D’altra banda, també s’incorporen dues taxes destinades a millorar l’accés a l’habitatge, "penalitzant bancs i grans tenidors que disposen de pisos buits". El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, ha explicat que “el problema en l’accés a l’habitatge requereix d’una estratègia a tots els nivells, des de l’àmbit estatal fins l’àmbit municipal”. Per aquest motiu, el regidor ha afirmat que “l’Ajuntament de Cambrils ha de donar exemple i aprofitar el marc legal vigent per exigir una taxa per aquells habitatges que portin més de dos anys buits i aquesta situació no sigui justificada per cap causa d’interès social”.

Una altra novetat és l’ordenança que fixa les taxes per a l’ús de les diferents parcel·les dels horts municipals que es crearan durant el 2018. El projecte es contempla com una activitat de caire social amb funcions d’inserció sociolaboral i/o millora de les condicions de vida i l’entorn mitjançant l’activitat agrària. En aquest sentit, l’ordenança dels horts també preveu bonificacions en funció de la renda, mesurada segons l’indicador de suficiència de Catalunya, i bonificacions destinades a entitats socials i centres educatius.

Taxa de residus

La millora del servei de recollida de residus i neteja viària comporta un augment dels costos i com a conseqüència un increment d’un 7% de la taxa de residus. Fins ara, la major part dels costos del nou contracte signat amb l’ens públic encarregat del servei "han estat assumits amb els recursos generals de l’Ajuntament i en bona part continuarà essent així", han detallat fonts del consistori.

Concretament, 381.308 euros seran assumits amb aquests recursos, "sense que comporti cap increment de tributs", i els 285.277 euros restants "es repercutiran mitjançant l’increment de la taxa". El regidor Gila ha recordat que els recursos municipals provenen "en gran part dels impostos que paguen els ciutadans, i que, per tant, d’una manera o d’una altra el major cost suportat en un servei s’acaba traslladant a aquests, ja sigui a través de la pròpia taxa o bé mitjançant l’increment d’altres tributs".

Des de l'Ajuntament que s'ha volgut destacar que "l’increment de la taxa de residus representa menys de 7 euros anuals per un pis situat al nucli urbà". Això vol dir, s'ha detallat, que el propietari d’aquest habitatge haurà de pagar 97,23 euros, "una quantitat que malgrat l’increment segueix estant molt per sota de municipis com Reus (127,85) o Valls (114,2)". "La qualitat del servei ha augmentat amb les millores en seguretat dels treballadors, les millores en els contenidors de superfície i soterrats, l’adquisició de nova maquinària, la disponibilitat de més personal destinat a la neteja viària gràcies a la millora de la maquinària i l’amortització de vehicles i màquines", s'ha manifestat.

El govern diu que 'els impostos no incrementen'

Un any més el govern ha considerat "oportú" no incrementar la pressió fiscal corresponent als impostos, ni pel que fa a l’impost sobre béns immobles (IBI), ni l’impost de circulació, ni l’impost sobre activitats econòmiques. Pel que fa a les bonificacions i exempcions fiscals, aquestes es mantenen, i en alguns casos "s’amplien les que ja s’aplicaven amb la finalitat d’ajudar aquelles persones en situació de vulnerabilitat, com és el cas del servei d’atenció a les famílies amb infants a càrrec de 0 a 3 anys, establint l’exempció de les famílies d’infància en risc".

Gila, ha insistit en la voluntat de treballar les ordenances "de manera consensuada amb els grups de l’oposició que presentin propostes favorables pel conjunt de la ciutadania", sempre això sí que siguin "viables i no posin en perill d’economia de l’ajuntament que tant ha costat recuperar". En aquest sentit, el regidor ha posat com a exemple algunes de les propostes plantejades en el seu moment per l’Assemblea de Cambrils i que han estat recollides en l’actual projecte d’ordenances.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics