Diumenge, 03 de Març de 2024

Albert Batet: 'Em presentaré per quatre anys i, si cal, per quatre més'

El candidat de CiU nega una retirada a mig mandat i està disposat, 'si convé', a repetir

25 de Febrer de 2015, per Josep Lluís Eras / El Portal Nou
  • L'alcalde de Valls, Albert Batet

    Josep Lluís Eras

Qui serà el seu número dos?

Això és un diàleg al si de la federació de CiU a Valls. Nosaltres fem una llista molt plural, amb voluntat de sumar les diferents sensibilitats que hi ha a la ciutat. En els propers dies s'acabarà de resoldre, però amb molta probabilitat Martí Barberà serà el número dos.

La pregunta ve motivada: es diu que no esgotarà la legislatura.

Jo em presento per quatre anys. No crec que els alcaldes s'hagin de perpetuar però jo tinc ganes de presentar-me a aquestes i, si convingués, a unes altres. Òbviament, si aquest mes de maig no anés bé seria l'última vegada. Una altra cosa és que a la vida poden passar temes excepcionals de salut, personals... Però jo em presento per quatre anys. El que no és clar és si em presento al setembre al Parlament.

Quines expectatives té?

El primer objectiu que et marques és poder tenir la confiança de la majoria de vallencs i
vallenques i ser la força més votada. I treure el màxim de regidors possible. El que és evident és que l'escenari electoral farà molt complicat que hi hagi majories absolutes.

De cara a la campanya, què es destacarà de la feina feta?

Som un govern que hem tingut molta activitat i que en grans temes hem intentat el màxim consens: creant Vallsgenera, amb la nova ubicació del Museu Casteller i el pla general. També la nostra prioritat han estat les persones. Ara hi ha menys aturats que fa quatre anys. En un moment en què la construcció no generava feina, hem potenciat l'obra pública.

El Museu Casteller s'ha menjat altres inversions?

Evidentment. Governar és prioritzar inversions per treball de forma directa en la construcció, o de forma indirecta en el comerç i turisme. I en aquest sentit, per a nosaltres és prioritari.

S'ha destinat molt al nucli antic però cauen les cases...

Hem invertit més de 35 milions al barri, una atenció en tots els actes de ciutat i en la dinamització econòmica, comercial, social i cultural. És el nostre eix central d'acció política i qui no vulgui això que no ens voti. El Museu Casteller serà l'impuls definitiu perquè vindran un mínim de cent mil persones a l'any. Això des d'un punt de vista comercial i turístic serà el boom definitiu. I bonifiquem els impostos, la rehabilitació...

I en comerç?

Hem d'adequar espais per facilitar el comerç. Això vol dir aparcaments, facilitar la mobilitat i arreglar els eixos comercials. Per això ara començarem les obres al carrer Avenir per fer-lo més de vianants i les obres del carrer Paborde per relligar tot l'àmbit del Pati amb el carrer Abat Llort. La situació del comerç de Valls no és fàcil perquè tenim pols d'atracció molt a prop. Però és estrany el cap de setmana que no hi ha alguna activitat que dinamitzi la ciutat. Això també forma part d'aquest motor. La Cambra també està fent una feina molt bona en la dinamització de fires i mercats.

L'oposició li retreu haver concentrat molta obra els mesos preelectorals.

Aquesta legislatura hem fet el carrer Tomàs Caylà nou, la llar d'infants Xiquets i Xiquetes, la posada en marxa de la Biblioteca de Ca Creus, el convent del Carme... Un munt d'actuacions a barris de millora d'accessibilitat, tot l'enllumenat del barri antic, la piscina del Fornàs nova, els vestidors del Vilar, i més. Tot això fet abans d'aquest any 2015. Jo podria parar ara totes les obres i estic convençut que el resultat de les eleccions seria el mateix.

De cara a la propera legislatura, proposa algun gran projecte?

Un cop tinguem el Museu Casteller, i havent fet el convent del Carme i la biblioteca, pertoca la llar de jubilats a Ca Xapes com a projecte prioritari, l'escola de música Robert Gerhard a l'edifici de Ca Padró i la capella del Roser i tot aquell àmbit.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics