Dissabte, 23 de Novembre de 2024

Ciència que distreu de l’esmorzar

L’Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) obre les portes del seu centre de recerca als alumnes a través d'un casal d'estiu

31 de Juliol de 2017, per Agnès Llorens/ Infocamp.cat
  • Els alumnes del casal d'estiu de l'ICIQ durant les sessions d'experiments que es duen a terme als laboratoris del centre de recerca

    Infocamp.cat

Molts caparrons abocats damunt de la taula observen com es comporta el reactiu. En petits grups, els alumnes observen com es desnaturalitzen les proteïnes que formen el rovell d’un ou aplicant diferents pautes. Curiositat i concentració. Tot i que habitualment és fàcil associar un grup de nens i nenes reunits en una sala amb soroll i disbauxa, en aquesta ocasió tots els aprenents de científics es mantenen atents. Fins i tot se sent un tímid “tant aviat?” quan la responsable de l’experiència anuncia que ja és l’hora del descans de l’esmorzar.

Divendres al matí ens trobem a les instal·lacions de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i és el darrer dia del casal d’estiu Fem Química, que durant tota la setmana ha aplegat una quinzena de nens i nenes de cinquè i sisè de primària, que han pogut gaudir de les instal·lacions d’aquest centre de recerca per poder experimentar amb la química. Durant l’última jornada d’aquesta experiència, els participants han presentat, a un públic fidel –els seus pares i les seves mares–, els experiments que han dut a terme i les conclusions a les quals han arribat.

“He gaudit molt de l’experiència i dels experiments”, comenta el Biel, un dels participants del casal. El Biel té onze anys i sosté que, tot i que no sap quin camí professional triarà quan serà més gran, sí que sap que les matèries que més li agraden són “les matemàtiques i les ciències”.

Precisament aquest és l’objectiu del casal. “Volem despertar l’interès per la ciència i que els nens i nenes puguin veure com es treballa en un institut de recerca”, sosté la doctora Laia Pellejà, responsable de l’àrea de Divulgació i Formació Científica de l’ICIQ, que explica que, durant l’experiència, els petits alumnes treballen de la mateixa manera que els científics –amb materials no perillosos– i que, de cara a l’any vinent, “ens plantegem seguir endavant amb alumnes de diferents centre de Tarragona”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics