Dimecres, 20 de Gener de 2021

Els proveïdors de salut tarragonins aposten perquè el tercer hospital maternoinfantil de Catalunya s'ubiqui al territori

Justifiquen que agregant la població del Camp, les Terres de l'Ebre i Lleida donaria servei a més d'un milió de persones

20 de Gener de 2016, per ACN
  • El president del Consell Rector TGN Salut AE, Josep Ramon Fuentes (a l'esquerra) i el coordinador assistencial, Albert Pons

    ACN

L’Aliança Estratègica TGN Salut, formada per Gestió i Prestació de Serveis Sanitaris (GIPSS), l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Xarxa Sanitària Santa Tecla –els tres proveïdors de salut de la ciutat de Tarragona–, aposta perquè el tercer centre maternoinfantil de Catalunya s'ubiqui al territori. El president del Consell Rector, Josep Ramon Fuentes, ho ha justificat pel volum de població a què podria donar servei, més d'un milió de persones, si s'agreguen el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i Lleida. El fet que abans d'acabar el 2016, com està previst, es pugui recuperar l'UCI pediàtrica a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona suposaria un primer pas en aquesta direcció.

Fuentes ha recordat que el Departament de Salut fa temps que diu que s'ha de fer un nou hospital maternoinfantil, el tercer de Catalunya, que complementaria el servei que ara donen la Vall d'Hebron i Sant Joan de Déu, actualment "col·lapsats", ha manifestat. En aquest sentit, ha assenyalat que es podria agregar la població del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i Lleida –que quedarien ben enllaçades amb l'eix de l'Ebre i l'A-27, ha dit– per justificar que aquest centre es fes a l'àmbit de Tarragona.

A això hi ajudaria la recuperació de l'UCI pediàtrica a la ciutat, han assegurat tant Fuentes com el coordinador de l'aliança, Albert Pons. Precisament aquest servei està previst que es pugui posar en marxar durant el darrer trimestre del 2016 –després que es tanqués el passat 2001–.

Pons ha detallat que serà una UCI mixta, en la qual "en un mateix espai hi hauria la unitat de cures neonatals i infantils", ha exposat. També ha avançat que disposarà de sis llits –ampliables a vuit en determinades ocasions– i que permetrà estalviar uns 800 trasllats de nens, entre nounats i d'edat pediàtrica, que actualment han de ser tractats a Barcelona.

Precisament, el transport neonatal és una altra de les qüestions pendents que es preveu que es pugui engegar abans de Setmana Santa. De fet, els professionals del SEM ja han començat a rebre formació per poder atendre des del territori les emergències que ara es deriven a Barcelona.

Tranquils respecte el nou Govern

Fuentes i Pons s'han mostrat convençuts que els canvis a la Generalitat, amb l'acord entre Junts pel Sí i la CUP, no afectaran l'aliança de salut tarragonina, malgrat que els cupaires sempre s'han mostrat contraris a aquests plans funcionals. "Nosaltres en cap moment hem posat damunt de la taula cap estructura jurídica", ha assenyalat Pons, "sinó que el que estem fent és formar equips de professionals amb l'objectiu d'intentar millorar la prestació". "A mi em costa molt pensar que el govern, sigui del color que sigui, es plantegi canviar el rumb del que és una col·laboració entre els diferents professionals que atenen un territori", ha finalitzat.

Balanç del 2015 i nous objectius pel 2016

L'Aliança Estratègica TGN Salut ha fet balanç, aquest dimecres, de la seva activitat durant el 2015, de la qual ha destacat la gestió unificada de llistes d'espera, la constitució d'equips d'experts de determinades patologies o la posada en marxa de diverses unitats funcionals, com ara l'endocrinologia la cirurgia maxil·lofacial.

De cara al 2016 esperen poder iniciar, abans de Setmana Santa, un programa de prevenció de les addicions o posar en marxa una unitat d'electrofisiologia cardíaca, entre moltes altres qüestions. Tot i això, Pons s'ha marcat com a repte "consolidar" la feina feta més que "anar integrant més serveis".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  20 de Gener de 2016

Ja hi tornem?

Llits buits, plantes tancades, llistes d'espera, manca de personal, deficiències materials i altres punts no poden donar suport a nous emplaçaments. Cal mantenir i millorar els que existeixen i dedicar els diners a fer-ho millor, no pas a fer mes fotos d'inauguracions.