Josep Poblet ha explicat que la planificació estratègica de la Diputació de Tarragona seguirà una línia de continuïtat amb la feina realitzada fins ara. Així, es mantindran els quatre àmbits d'organització en què es dividia la seva tasca fins ara: municipis i territoris sostenibles; persones, formació i cultura; coneixement i model socioeconòmic i gestió interna excel·lent i transparent. Uns àmbits que Poblet ha qualificat de "fonamentals" per articular el pla estratègic 2015-2019.
El president també ha apuntat quins seran els criteris d'actuació que definiran la política global d'aquest mandat, entre els quals ha destacat l'austeritat i l'aposta pel coneixement. Tot plegat, tenint en ment l'horitzó del 2025 "com a referent del què volem ser", ha avançat, "una regió de coneixement, moderna, competitiva, avançada, ben connectada, d'excel·lència, creativa i amb un potencial d'ocupabilitat, teixit empresarial, diversitat econòmica i força productiva que potenciï el nostre sistema i ens doni, sobretot, seguretat de futur", ha sentenciat".
Discurs crític de la CUP
Abans del parlament d'investidura del reelegit president, el torn de paraula ha estat pels portaveus de tots els grups amb representació a l'organisme. El primer a intervenir ha estat el portaveu de la CUP, que ha reconegut que als membres del seu partit "no ens és còmode la participació en aquesta institució". En la mateixa línia, ha demanat la "dissolució" de les diputacions i l'articulació de les vegueries "com aquelles institucions ajustades als àmbits territorials naturals de les nostres relacions". Malgrat això, ha deixat clar que "no venim a escalfar la cadira", sinó a "capgirar la lògica de la Diputació", ha etzibat. Un dels seus principals objectius, ha manifestat, és "recuperar la legitimitat democràtica de les institucions, tot aixecant catifes i obrint finestres i armaris", a la vegada que ha reclamat més transparència.
Voluntat de consens
Rubén Viñuales, de C's, ha recalcat la necessitat de treballar junts, i ha reptat tots els grups a "no mirar-se el melic". José Luis Martín, del PP, ha lloat la figura del president i ha celebrat que la Diputació sempre s'hagi "allunyat del debat estèril" a favor de la recerca del consens. També Josep Masdeu, del PSC, ha parlat de consens, i ha dit que volen ser "un instrument el màxim d'útil al servei dels municipis". Per ERC ha parlat Gervasi Aspa, que ha recollit el guant del president respecte a les portes obertes al pacte de govern, i ha insistit que la unitat d'acció serà "imprescindible" a partir del 28 de setembre. Finalment, Josep Maria Cruset, per CiU, s'ha mostrat satisfet del "govern fort" que presenta la Diputació, i ha defensat la figura de Josep Poblet com a president de l'ens.
Organització de la corporació
Els 27 diputats que aquest dilluns han jurat o promès el càrrec de diputat o diputada són, per part del grup de CiU, Josep Poblet, Pere Granados, Josep Maria Cruset, Montserrat Carreras, Joan Josep Malràs, Álvaro Gisbert, Joan Piñol, Lluís Soler, Joan Olivella, Carles Pellicer i Mateu Montserrat. D'ERC, Gervasi Aspa, Pau Ricomà, Joan Francesc Piqué, Jordi Cartanyà, Carles Ribé, Miquel Subirats i Jordi Vinyals. Del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, Josep Masdeu, Martí Carnicer, Salvador Ferré, Immaculada Costa i Francesc Josep Miró. El diputat del PP és José Luis Martín, el de C's Rubén Viñuales i, el de la CUP, David Vidal.
D'aquí a pocs dies, en sessió plenària, es nomenaran dues vicepresidències de la Diputació -previsiblement, una per cadascun dels socis de govern-, la delegació de funcions, les comissions i el conjunt d'òrgans de govern.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics