Diumenge, 19 de Maig de 2024

La Diputació comprarà l’edifici de l’antiga Caixa Tarragona per 4,5 MEUR abans del 30 de juny

L’ens rehabilitarà l’immoble per 5,5 MEUR amb l’objectiu d’unificar les seus corporativa i operativa

30 de Gener de 2024, per ACN
  • çL'edifici de l'antiga Caixa Tarragona ubicat a la plaça Imperial Tàrraco

    ACN

La Diputació de Tarragona comprarà l’edifici de l’antiga Caixa Tarragona per 4,5 MEUR abans del 30 de juny. La presidenta Noemí Llauradó ha confirmat que l’ens supramunicipal s’ha vist obligat a exercir el dret de tanteig i retracte, reservat des del 2013 quan es va adquirir l’edifici adjacent -anomenat Síntesi-, després que un segon comprador hagi manifestat la seva voluntat d’adquirir-lo. Llauradó ha defensat que amb aquesta operació s’unificaran les seus corporativa i operativa a la plaça Imperial Tàrraco per tal de "guanyar eficiència i oferir millors serveis". La previsió és que prop de 300 treballadors es traslladin al nou edifici abans del 2027, una vegada hagin acabat les obres de reparació que s’enfilarien fins als 5,5 MEUR.

A finals del 2023, el BBVA -propietari de l’edifici de l’antiga Caixa Tarragona- va oferir a la Diputació l’opció d’exercir el dret de tanteig i retracte adquirit el 2013, davant la voluntat d’un segon comprador d’adquirir l’immoble per 4,5 milions d'euros. “El dret estava reservat a l’espera d’una oferta ferma per part de tercers”, ha detallat el diputat de Serveis Generals, Eduard Rovira, qui ha defensat que quan la Diputació es mostrava interessada per l’edifici “el preu es disparava” i rondava els 7 milions d'euros.

Per aquest motiu, la presidenta Noemí Llauradó ha celebrat la visió que va tenir el govern liderat per Josep Poblet de reservar d’adquisició de l’immoble quan es va comprar l’edifici adjacent, anomenat Síntesi, l’any 2013. Una operació que també contemplava que el termini per oficialitzar-ho fos de tres mesos.

“Tenim fins a finals de març per comunicar que exercim aquest dret de tanteig i retracte”, ha afirmat Llauradó, qui ha confirmat que ja ha signat la proposta de modificació de crèdit de 4,5 milions d'euros per sotmetre-la a votació al ple del pròxim 9 de febrer. Tot i això, no serà fins a finals de març quan el plenari aprovi, definitivament, la compra de l’immoble que s’oficialitzarà abans del 30 de juny.

Més de 7.700 metres quadrats

A partir d’aquí, l’ens supramunicipal començarà a treballar en la rehabilitació de l’immoble de 7.782 metres quadrats, amb una primera aproximació pressupostària de 5,5 milions d'euros. La previsió és que les obres estiguin enllestides abans del 2027 i puguin traslladar-s’hi prop de 300 treballadors, dels 365 que actualment estan al Palau de la Diputació. L’objectiu de l’ens és unificar la seu corporativa (actualment al Palau) i la seu operativa (edifici Síntesi) a la plaça Imperial Tàrraco. Segons Llauradó, la seu actual, ubicada al Palau de la Diputació, romandrà només com a seu institucional i representativa. 

“Serà l’operació immobiliària del mandat”, ha afirmat Llauradó, qui considera que el canvi d’ubicació ajudarà a guanyar eficiència i poder prestar un millor servei a la ciutadania i a les diferents administracions i entitats.

Convenis patrimonials

De fet, segons la presidenta de la Diputació, l’adquisició de l’edifici de l’antiga Caixa Tarragona “no és una operació aïllada”, ja que l’ens supramunicipal fa un temps que treballa en la planificació i reordenació dels diferents espais patrimonials que té al conjunt de la demarcació. Una voluntat que, segons Llauradó, culminarà amb la redacció de convenis patrimonials amb diferents administracions, amb la “finalitat de guanyar en eficiència i millorar al màxim els serveis i modernitzar la Diputació de Tarragona”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges