Dimecres, 17 de Juliol de 2024

L'institut Joan Guinjoan realitza un estudi sobre l'impacte de la pandèmia als comerços de Riudoms

07 de Juny de 2021, per
  • Els alumnes presentant el projecte

    Cedida

Un estudi realitzat per l'alumnat de l'Institut Joan Guinjoan â€‹conclou que els comerços de Riudoms s'han vist poc afectats per l'impacte econòmic de la crisi de la covid-19. Els alumnes han lliurat el seu treball a l'alcalde Sergi Pedret amb l'objectiu de col·laborar amb l'Ajuntament i el comerç del municipi en la gestió i la dinamització comercial actual.

Enquestes a 38 negocis 

L'alumnat de primer curs del CFGM d'Activitats Comercials ha dut a terme un estudi d'investigació comercial durant els mesos de febrer i març d'aquest 2021 sobre els comerços detallistes locals amb l'objectiu d'esbrinar com ha impactat la crisi sanitària de la covid-19 en l'economia del municipi.

La investigació s'ha fet mitjançant estudis descriptius basats en enquestes personals a 38 establiments comercials detallistes de Riudoms. L'anàlisi dels resultats obtinguts ha permès concloure que els comerciants del municipi no tenen la percepció que les mesures restrictives (a la mobilitat, hostaleria i obertura de comerços no essencials) els hagin afectat significativament, de fet puntuen aquesta afectació amb una mitja de 2,35 sobre 10.

Les dades mostren que el 24% dels establiments han vist reduïts els seus ingressos, davant un 28% que han vist com aquests han augmentat. L'estudi també conclou que, tot i aquesta poca afectació de la crisi econòmica, els comerços de Riudoms miren el futur amb possibles canvis en els seus models de negoci com per exemple la necessitat de potenciar la venda a través de plataformes digitals. I és per això que la mesura de suport més valorada que ofereixen les administracions és la formació en venda en línia (una puntuació de 8,2 sobre 10). Alhora, també aposten per augmentar les promocions, claus en la fidelització i captació de clients.

Col·laboració amb l'Ajuntament 

L'objectiu d'aquest estudi, a més de l'aprenentatge del jovent, és el de col·laborar amb el comerç local. Per aquest motiu, els resultats d'aquesta investigació s'han lliurat a l'Ajuntament de Riudoms, per proporcionar dades objectives que puguin facilitar la seva tasca de gestió.

L'estudi que ha realitzat l'alumnat del cicle formatiu d'Activitats Comercials és una mostra més de la "col·laboració contínua" que hi ha entre l'Institut Joan Guinjoan i l'Ajuntament de Riudoms. Des de la implantació d'aquests estudis al centre, el consistori acull cada curs un estudiant en pràctiques en la modalitat dual que ofereix el cicle per tal d'afavorir la inserció laboral en el futur. En paral·lel, també es dona suport a altres iniciatives educatives com l'Aula Oberta per a l'alumnat de 4rt d'ESO, acollint-lo en diversos serveis de l'Ajuntament com la Brigada Municipal o la Llar d'Infants, entre d'altres.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges