Divendres, 29 de Març de 2024

La comunitat universitària ja pot demanar cita prèvia per realitzar-se la prova PCR

La campanya de cribratges va destinada tant als usuaris de la URV com d'altres universitats que facin classes telemàtiques des de Tarragona i Terres de l'Ebre

13 d'Abril de 2021, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'una prova PCR

    Cedida

Comença la campanya de cribratges massius a la URV per detectar casos de covid-19, amb l'obertura de la inscripció per demanar cita prèvia. Les proves PCR es realoitzaran del 15 al 30 d'abril en quatre campus. 

La campanya es dirigeix a tots els membres de la comunitat universitària tant de la URV com d'altres universitats que facin classes telemàtiques des de Tarragona i Terres de l'Ebre. Concretament, les proves van adreçades a persones asimptomàtiques de qualsevol edat, que no hagin estat vacunades i que no hagin passat ja la covid-19.

Una PCR i un test serològic ràpid

El cribratge és voluntari i per participar-hi s'ha de demanar cita prèvia i escollir dia, hora i campus: Bellisens, Catalunya, Sescelades o Terres de l'Ebre. La prova consisteix en una PCR i un test serològic ràpid (la serologia és opcional, però es recomana fer ambdues proves). Les mostres seran autopreses sota la supervisió de personal sanitari i els resultats es comunicaran al cap de 48 hores per SMS o a l'aplicació La Meva Salut, del Servei Català de la Salut.

La PCR es realitza amb un escovilló que s'introdueix dins de les fosses nasals, detecta el material genètic del virus i, per tant, si el resultat és positiu indica infecció. Per altra banda, la serologia es realitza amb una punxada al dit per obtenir una gota de sang, detecta anticossos i, si el resultat és negatiu, vol dir que la persona no ha generat immunitat contra la malaltia.

No podran participar en el cribratge aquelles persones que hagin contret la covid-19 amb anterioritat, que hagin rebut les dues dosis de la vacuna o que presentin algun símptoma de la malaltia. En el darrer cas, els usuaris han de contactar amb el seu CAP.

Per a més informació sobre els horaris, es pot consultar la pàgina web de la URV. 

Una iniciativa del Departament de Salut

Els cribratges massius entre la comunitat universitària catalana són una iniciativa del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i són importants per detectar casos asimptomàtics de covid-19 i trencar les cadenes de transmissió de la malaltia. El grup d'edat d'11 a 30 anys és el que en aquests moments té una major incidència de malaltia per coronavirus SARS-CoV-2 i, tot i que la majoria dels casos en aquesta franja són lleus o asimptomàtics, poden transmetre-ho a persones vulnerables del seu entorn.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics