Divendres, 19 d'Abril de 2024

La URV acull un congrés internacional sobre tecnologia nanoelectrònica

L'objectiu és posar en comú els avenços per continuar augmentant la funcionalitat i reduint el cost dels dispositius semiconductors, com ara els xips

11 de Maig de 2023, per Reusdigital.cat
  • El congrés sobre tecnologia nanoelectrònica s'allarga fins divendres

    Cedida

El campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili és l'escenari, des d'aquest dimecres i fins divendres, del Congrés Eurosoi-Ulis 2023, un dels més importants a escala europea pel que fa a la tecnologia nanoelectrònica. La trobada està organitzada pel grup de recerca NEPHOS (Nanoelectronic and Photonic Systems) del departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV, i compta amb al voltant d'un centenar d'investigadors europeus de prestigi.

"Es tracta d'un congrés de tecnologia de dispositius semiconductors nanoelectrònics i s'hi parla de la fabricació, la simulació, la caracterització elèctrica i l'estudi de la física dels dispositius"

El congrés vol posar en comú les recerques per millorar la funcionalitat i reduir els costos dels dispositius semiconductors, com els circuits integrats o els xips. Els dispositius fabricats a partir dels semiconductors són la base de l'electrònica moderna i la informàtica. "Es tracta d'un congrés de tecnologia de dispositius semiconductors nanoelectrònics i s'hi parla de la fabricació, la simulació, la caracterització elèctrica i l'estudi de la física dels dispositius, però no s'enfoca cap al disseny de circuits", explica Benjamí Iñiguez, membre de NEPHOS i coordinador del congrés.

 

El Congrés reunirà una setantena de comunicadors

El Congrés, que ha arribat a la novena edició, dona visibilitat a l'àmbit de la nanoelectrònica i reconeix la tasca dels investigadors. Íñiguez destaca que "està molt pensat per als estudiants de doctorat, als quals els permet fer algunes de les seves primeres comunicacions".

Superada la llei Moore, segons la qual cada dos anys es duplica el nombre de components electrònics semiconductors en circuits integrats, i que les últimes dècades ha regit el sector, el congrés posa sobre la taula els nous escenaris (More Moore i More than Moore), en què es busquen noves arquitectures i noves aplicacions, com ara sensors, biosensors, dispositius de computació quàntica, dispositius informàtics neuromòrfics... Durant els tres dies de durada, comptarà amb al voltant de setanta comunicacions, entre orals i pòsters.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics