Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Safrània de Montblanc atrau 5.500 visitants

Amb aquesta fira gastronòmica, la capital de la Conca de Barberà tanca el cicle de certamens que conformen Brickània, Terrània i Clickània

07 de Novembre de 2016, per ACN
  • Collita de safrà en un camp de Montblanc, organitzada en el marc de la 9a Fira de Safrània de la capital de la Conca de Barberà

    Ajuntament de Montblanc

Safrània, la rebatejada Fira de Sant Martí de Montblanc, en la qual es promouen productes alimentaris de la comarca, ha tancat la novena edició amb 5.500 visitants. L'organització valora satisfactòriament aquestes xifres, i destaca les puntes de visitants en determinats moments de la fira, celebrada aquest cap de setmana. Han estat dos dies carregats d'activitats, amb degustacions gastronòmiques, de vins, caves, licors i formatges. Mai fins ara s'havien programat tantes activitats a la cuina ubicada a l'absis de l'antiga església de Sant Francesc, a la sala de tast i al claustre.

Segons l'organització, la coincidència amb l'època de florida del safrà també ha permès el bon desenvolupament dels tallers de collita i desbrinat. Amb Safrània, s'ha tancat el cicle d'esdeveniments que s'organitzen a Montblanc amb vocació d'atraure visitants: la Setmana Medieval (a l'abril), Brickània (al juny), Terrània (al setembre), Clickània (a l'octubre) i Safrània (al novembre).

Enguany, però, el factor climàtic no ha acompanyat gaire, especialment diumenge a la tarda. Tanmateix, segons l'organització, ha estat molt notable l'increment de públic llunyà que no s'ha volgut perdre la fira, la qual cosa la consolida "com a referent gastronòmic de l'interior del Camp de Tarragona", segons s'exposa des de l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics