Dissabte, 28 de Novembre de 2020

Tarragona no permetrà l’obertura de discoteques i sales de festes a la Part Alta

Es modifica el POUM per potenciar la revitalització del centre històric

22 de Gener de 2019, per Redacció
  • Pla general de la Part Alta de Tarragona, a la zona del passeig de Sant Antoni -a l'alçada del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona-, i d'una veïna caminant per la zona.

    ACN

L’Ajuntament de Tarragona no consentirà l’obertura de noves discoteques o sales de festes a la zona de la Part Alta. El consistori modificarà el POUM per potenciar la revitalització a la zona del centre històric. A part de definir quins sòls són edificables, viaris, verds i d’equipaments -tant públics com privats-, el pla també regularà les activitats de restauració i recreatives musicals i no es permetrà la implantació d’establiments destinats a discoteca, sala de ball i sala de festes. Els locals que ja existeixen es podran mantenir sempre i quan compleixin la normativa –en matèria de soroll, nocivitat, insalubritat... La modificació passarà per ple extraordinari el pròxim dilluns 28 de gener.

El conseller d’Urbanisme de Tarragona, Josep Maria Milà, ha matisat, però, que “sí que s’autoritzarà l’ús de restauració i recreatiu musical perquè representa una motor econòmic i de revitalització de la zona”. “En definitiva, es tracta de conjuminar la qualitat de vida dels habitants del centre històric”, ha afegit.

El ple municipal tractarà la proposta d’aprovar provisionalment la modificació puntual del POUM a la zona del centre històric de la Part Alta i resoldre les al·legacions presentades durant l’exposició pública. Segons Milà, “l’objectiu de la modificació puntual del POUM és potenciar la revitalització de la Part Alta, donar seguretat jurídica a la rehabilitació d’edificis i iniciatives urbanístiques -que, per la normativa vigent del POUM, estan bloquejades-, evitar el deteriorament del patrimoni cultural i definir els usos admesos de les activitats de restauració i recreatives”.

Si el plenari aprova aquest punt de l’ordre del dia, el document es trametrà a la Comissió provincial d’Urbanisme de Tarragona per a la seva aprovació definitiva.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics