Dissabte, 02 de Març de 2024

El congrés mundial de dret ambiental reunirà a Tarragona 270 ponents de més de 40 països

L'energia i la protecció del medi ambient seran els eixos centrals de les jornades

02 d'Abril de 2014, per ACN
  • Campus Catalunya de la URV

     

Els combustibles fòssils, l'aigua, l'energia nuclear, els biocombustibles, les energies solars i eòliques, la transició energètica a Europa, els residus, les smart cities, el desplaçats a causa del canvi climàtic, els conflictes ambientals generats per les activitats extractives, la seguretat energètica, l'accés universal a l'energia, els vincles entre tecnologia, energia i dret o els problemes lligats a la responsabilitat per danys en els diversos models energètics són aguns dels temes que es tractaran en el congrés mundial de dret ambiental.

Segons ha informat l'organització, "hi ha nombrosos aspectes directament vinculats amb l'energia, des de la recerca de fonts segures i sostenibles -un dels problemes més urgents en l'actualitat-, fins a la degradació ambiental i els conflictes socials que provoca el manteniment del subministrament d'energia. El desenvolupament, la justícia ambiental i la conservació de la vida al planeta són recurrents quan es consideren aspectes relacionats amb l'energia".

Els dies 2,3 i 4 de juliol es destinaran al tema central del congrés amb un format de sessions plenàries i sessions simultànies. Durant la resta de dies els participants podran prendre part en un seguit d'activitats prèvies organitzades pels comitès de docència i de recerca de l'Acadèmia de Dret Ambiental, pel CEDAT i per altres institucions. El programa es completarà amb un programa d'activitats socials.

L'Acadèmia és la principal xarxa global de dret ambiental

Fundada el 1948, la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura -IUCN en anglès- és la xarxa global sobre medi ambient més antiga. El 2003, després de reconèixer la importància de promoure l'ensenyament i la recerca en dret ambiental en l'àmbit universitari, la IUCN va promoure la idea d'una Acadèmia de Dret ambiental en el Primer Col·loqui celebrat a Xangai, Xina.

La Secretaria de l'Acadèmia de Dret Ambiental de la IUCN es va instal·lar a la Universitat d'Ottawa (Canadà) el 2006. Aquesta xarxa mundial està integrada per més de 162 universitats i centres d'investigació de 51 països, fomentant que més de 400 professors i estudiants de dret ambiental interactuïn i facin possible l'intercanvi de coneixements, experiències i recursos. La URV forma part de l'Acadèmia des de gener de 2009 i va ser la segona universitat espanyola que s'hi va incorporar.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics