Divendres, 29 de Març de 2024

El festival Tarraco Viva consolida el creixement de públic i torna a superar els 100.000 espectadors

La representació sobre les causes de l'assassinat de Juli Cèsar tanca deu dies d'activitats que han ha resistit al mal temps

26 de Maig de 2013, per ACN
  • Representació de l'assassinat de Juli Cèsar

    ACN

Han estat deu dies intensos d'activitats, més de 450, en què la Tarraco Viva ha pogut resistir al mal temps impropi que està fent en aquest final del mes de maig. Només un dels actes es va haver de suspendre el passat dissabte a Altafulla, perquè un important xàfec va impedir la representació que s'havia previst a la platja. Com ha destacat el director del festival, Magí Seritjol, la majoria de les activitats es duen a terme en llocs tancats o a cobert, al llarg d'una trentena d'espais, i s'ha pogut etzibar el vent, el fred i la pluja. A més, els plens que s'han aconseguit en tots els espectacles deixen l'organització més que satisfeta. "Estem molt, molt contents", ha assenyalat Seritjol. 

La resposta del públic ha estat proporcional al gran esforç d'optimització de recursos que el festival ve fent en les tres últimes edicions en les quals el seu pressupost s'ha reduït un 60% i compta amb només 200.000 euros. "No hi ha misteris, en temps de crisi cal treballar més, tot costa més, però amb voluntat i ganes de treballar i aplicant criteris de racionalitat, te'n surts i fins i tot hem anat a més", ha assegurat el director.

I per alegria de la ciutat, havent superat per segon any consecutiu els 100.000 espectadors, la Tarraco Viva ha aconseguit consolidar l'espectacular creixement de públic, del 20%, que va registrar en la passada edició. "Teníem por que fos una cosa efímera, una flor d'estiu, però s'ha consolidat  el creixement de l'any passat i també el model de festival que ara es tracta de fer-lo més gran", ha apuntat Seritjol. També ha incrementat el nombre de públic vingut de fora i l'interès de la premsa i el turisme internacional per la Tarraco Viva. 

Esperit Tarraco tot l'any

Magí Seritjol ha apuntat que l'esperit de la Tarraco Viva s'ha d'estendre a la ciutat tots els mesos malgrat que el festival es celebri en unes dates concretes. "La idea de divulgar el patrimoni en viu hauria de ser tot l'any", ha dit. Seritjol ha destacat que aquesta filosofia ja s'aplica en altres format, com la celebració de Tarragona Història Viva que es farà a l'estiu. "A mesura que puguem, hem de fer altres productes que durant tot l'any i que la gent tingui activitats de recreació històrica al patrimoni de Tarragona", ha afegit. 

Un públic participatiu

Una de les novetats d'aquest any i que ha resultat un gran èxit ha estat la possibilitat que el públic pogués prendre part en les activitats de recreació, com un membre més, d'alguns dels grups de reconstrucció que hi participaven amb més de 800 tarragonins voluntaris. En el 'Vine, Veu i Viu' es podia fer de legionari, de senador, de públic de l'amfiteatre o de gladiador. Com ha explicat Seritjol, ha estat tanta la demanda per participar-hi que moltes persones s'han quedat sense poder fer-ho. "És un format que hem d'ampliar i mirarem com fer-ho perquè més gent hi pugui participar i estar al cor del festival", ha assegurat. 

El Cèsar 

El certamen s'ha dedicat enguany al final de la República i en la figura de Juli Cèsar, l'emperador que va donar el títol de Tarraco a la colònia romana. Un gran espectacle de recreació sobre el seu assassinat i sobretot, sobre per què va morir traït per bona part dels seus col·laboradors més íntims, han centrat la funció que clou la quinzena edició del festival de recreació històrica tarragoní aquest diumenge al Palau de Congressos de Tarragona. El director de la Tarraco Viva ja ha avançat que la propera edició es basarà en l'emperador August, quan es compliran dos mil·lennis de la seva mort. "És una figura importantíssima perquè va ser el primer estadista amb una certa idea d'Europa, de l'Europa Mediterrània, i mereix tota una edició del festival", ha destacat Seritjol. 

 

 

 

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics