Dimarts, 26 de Gener de 2021

El govern municipal aprova més plusos de productivitat per fiscalitzar les empreses

El PSC considera que aquestes pujades de sou són 'gratificacions indecents'

29 d'Octubre de 2013, per Enrique Canovaca
  • Seu d'Aigües de Reus

    Reusdigital

Un decret signat pel conseller d'Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, en data de 23 de setembre, avala que els tècnics Miquel López i Antoni Trilla rebin un plus de productivitat de 400 euros al mes per realitzar tasques delegades de l'interventor al Grup Salut i Aigües de Reus, respectivament. En el cas dels consorcis dels teatres Fortuny i Bartrina, la tècnica designada, Conxa Tomàs, cobrarà les retribucions que s'acordi amb les altres administracions i organismes que en formin part.

El text del decret reconeix que aquestes persones han de fer les tasques de fiscalització perquè l'interventor no pot, malgrat que ha tingut un increment de sou mensual de 1.500 euros. Això sí, la responsabilitat final serà del propi interventor. En el cas d'Aigües de Reus, la necessitat de control financer per part del tècnic es justifica pel pla d'ajust sever que vol aplicar el govern municipal, per tal de triplicar els guanys anuals de l'empresa.

Pujades indecents

Davant les darreres informacions conegudes, el portaveu del PSC, Andreu Martín, ha assegurat que aquests increments de sou són "indecents" en comparació a la resta de treballadors municipals "que han vist com se'ls demanava fer més feina pel mateix". Martín s'ha queixat que no tinguin "cap document o justificació" de les necessitats d'aquestes pujades, i, per tant, es tractaria més "d'una gratificació" que no pas d'un augment de retribució per unes tasques concretes.

Aquesta visió quedaria refermada, segons Martín, perquè el secretari i l'interventor han delegat les funcions que justificarien l'augment de sou en d'altres tècnics. Fins i tot, el portaveu socialista ha deixat entreveure que Pellicer ha gratificat els dos funcionaris d'alt rang pels seus propis interessos polítics. Cal tenir en compte que aquests passarien molt de temps redactant informes encarregats pels jutjats de Reus, en uns casos que qüestionen la gestió de l'anterior govern tripartit.

"Estem disposats a parlar de pujar les retribucions, però sempre que hi hagi unes necessitats detectades amb anterioritat a la signatura d'un decret", ha assegurat Martín, qui critica "una total opacitat del govern municipal, que no comunica a l'oposició aquesta decisió i no li facilita un document on es descrigui per què es pren".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges