Nit d'estrena al nou cinema Rambla de l'Art, el passat divendres al vespre. Estrena de gala de la remodelada instal·lació, per una banda, i estrena de luxe, per la presència del director Albert Solé i la protagonista del documental "Els records glaçats", Josefina Castellví, pel·lícula que va servir per inaugurar la sala.
El vestíbul del cinema s'ha modificat completament amb una petita zona per exposicions i una biblioteca que oferirà llibres especialitzats en cinematografia. En els pocs dies que ha disposat l'empresa concessionària de la sala per fer les reformes que tenia previst fer s'ha aconseguit fer un rentat de cara urgent.
Tall de cinta, parlaments i projecció de 'Els records glaçats'
La inauguració oficial del cinema es va visualitzar amb el tall de cinta que va fer l'alcaldessa, Mercè Dalmau, a la zona del vestíbul prèvia a les escales d'accés a la sala. Després d'això i dalt de l'escenari de la sala, van tenir lloc els parlaments. Va fer de mestre de cerimònies la productora cinematogràfica Mamen Boué. Va començar el regidor de Cultura, Francesc Garriga, que va remarcar "la necessitat, per a tots els sectors, de que el cinema Rambla es torni a posar en marxa". El següent a intervenir va ser el director territorial de Cultura, Jordi Agràs, que va destacar que "les iniciatives culturals tenen tot el dret a existir". Tot seguit va ser l'alcaldessa, Mercè Dalmau, qui va destacar "l'aposta ferma que ha fet l'empresa concessionària per Cambrils".
A continuació va ser el director de Els records glaçats, Albert Solé, que va explicar els detalls de la pel·lícula documental que s'anava a projectar. Sobre "Els records glaçats", va dir que era una pel·lícula sobre les emocions i també sobre ciència. He volgut transmetre la passió que té la Josefina Castellví". El documental mostra la relació de la Josefina Castellví amb Antoni Ballester, afectat d'un infart cerebral des de fa 25 anys i rememora els anys que van passar a la base científica de l'Antàrtida. Josefina Castellví, amb prop de 80 anys, i després de 20 anys sense trepitjar l'Antàrtida, fa el seu darrer viatge a la base científica en motiu de la gravació del documental. Precisament va ser la mateixa Josefina Castellví que va intervenir per expressar que era "realment emocionant que aquesta sala sigui estrenada amb aquest documental", un documental que s'ha trigat tres anys a fer-lo, segons va dir. Castellví va tenir unes paraules de record pel seu company, el mont-rogenc Antoni Ballester, l'altre protagonista del documental.
La tanda de parlaments la va cloure Antoni Badimon, responsable d'Olwyn Films, que va llegir una extensa llista d'agraïments. A banda, Badimon va descriure el que s'havia fet a les instal·lacions i va fer un avançament del que serà la programació de la sala amb sessions de "cinema pels valents" o "l'estrena de la província". També va apuntar que vol fer preestrenes i que es vol donar molta importància al cinema infantil. Badimon també va apuntar que la sala també acollirà teatre i concerts.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics