Dimecres, 27 de Gener de 2021

El PP presentarà una moció per prohibir el burca als espais públics

Es preveu que el text passi pel plenari del proper mes de juliol

31 de Maig de 2010, per Enrique Canovaca
  • Dones amb burka

    chinachana

Mallol s'ha mostrat partidari de prohibir l'ús del burca també al carrer, ja que "és un espai públic". Aquest extrem no s'ha dut a terme a Lleida, la primera ciutat de l'Estat que aprova una normativa similar, on tan sols s'ha prohibit l'ús d'aquesta peça de roba als edificis de titularitat pública.

Tot i reconèixer que ara la qüestió prioritària és la crisi econòmica, Mallol no veu cap inconvenient perquè es duguin a terme propostes com aquestes que, segons ell, interessen "gran part de la ciutadania, com qualsevol tema de la immigració, i a les pròpies afectades".

Mallol espera tenir el suport de les forces polítiques reusenques, "incloses les d'esquerra", ja que "estem parlant d'un tema que afecta la igualtat de les persones". En cas que la moció s'aprovés, s'hauria de fer una modificació de l'ordenança municipal, incloent la nova prohibició, i una "campanya d'informació a la comunitat musulma", ha dit el portaveu del PP.

Per la seva banda, el portaveu de CiU, Carles Pellicer, ha manifestat que està estudiant presentar una moció d'aquesta mena. El portaveu convergent s'ha mostrat favorable a prohibir el burca als llocs públics, ja que "suposa un atac a la dignitat de la dona" i va en contra "dels nostres costums culturals". A més, demana a l'Estat i la Generalitat que creïn un marc comú de regulació sobre aquest tema.

Carles Pellicer, a més, ha aprofitat aquest tema per atacar la Comissió d'Immigració, que segons ell, es troba "en punt mort", perquè "tothom fa les seves propostes pel seu compte".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (12)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

damage  01 de Juny de 2010

ES INUTIL

<p>&nbsp;Es inutil discutir contra estos desvergonzados politicos,solo teneis que mirar que ellos este problema no lo tienen, ya que sus hijos van a otros colegios de pago,&nbsp;al Sr. MONTILLA le pregunte por lo del colegio de sus hijos, a&uacute;n estoy esperando su respuesta,la mala educaci&oacute;n impera en este pais.</p>

damage  01 de Juny de 2010

FALSEDAD

 Como en todas partes del mundo, hay de todo en todas partes, pero una gran mayoria no son aceptados ni lo serán. Y los falsos e hipocritas de los POLITICOS no tienen perdón. Yo no conozco ningún politico que en su casa tenga de servicio domestico a una MARROQUI, la gran mayoria tienen ECUATORIANAS.Pero sí conozco un politico que hace poco por asuntos personales, ha optado por contratar,(quiero decir sin contrato, osea en dinero negro),servicio domestico,pero pedia que no fuera (palabras textuales) MORA.

damage  01 de Juny de 2010

CORTARLO DE RAIZ Y BASTA

 ¿Y quién ha dicho que son mujeres lo que hay debajo del burka?. Cuándo van a la policia, ¿como se hacen la foto?, cuándo van al notario, ¿como comprueba su identidad?.El problema es de los politicos, no saben que hacer para conseguir votos, y ellos aprovechan esta necesidad de "hambre de votos".

catber  01 de Juny de 2010

integració, però de tothom

 jo també estic a favor de la proposta, però em fa gràcia que molta gent s'ompli la boca amb la paraula integració, quan ells són els primers que portant 40 anys a Catalunya, no són capaços de parlar ni respondre't en català quan parles amb ells. I aquests no porten vel ni es diuen Mohammed.

EL MAÑO  01 de Juny de 2010

NO AL BURCA ALS ESPAIS PÚBLICS

 La islamofobia és un problema. Els espanyols els autóctonos som amants de les nostres tradicions, perquè així conservem la nostra cultura. AL estranjer generalment ho acollim amb respecte.
Per quin els immigrants no s'integren quan vénen a Espanya als nostres costums? L'experiència que tinc a través de les meves gairebé setanta anys complerts, viatjant i vivint per l'estranger, és que la persona que per cicunstancias que siguin, va a treballar a altre país que no és el seu, a aquesta persona se li exije, o se li suggereix que s'integri als costums del país: Cultura, folklore, gastronomia, idioma, etc. Algú a Espanya, la minoria, que no ho entenen així, i que es creuen que hem de ser permissius amb els immigrants. Així ens va!
Lleida és una ciutat que ha donat el primer pas, i en democràcia ningú ha d'anar amb la cara tapada. Veritat? Ara ens toca a REUS...

pep  01 de Juny de 2010

terrasses masclistes

D'acord, prohibim el burka, però després no ens queixem quan sentim que a l'Iran tmabé prohibeixen coses: ens posem al mateix nivell.
Per cert, ahir al passar pel Carrilet vaig veure uns dos-cents homes asseguts plàcidament en unes terrasses d'uns bars. No hi havia cap dona. CAP NI UNA. On eren les dones. Fent el sopar potser a aquesta colla de masclistes? Qualsevol diria que hem retrocedit en el temps. Ah, però d'això ningú parla.

El maño  01 de Juny de 2010

Estic totalment d´acord...

 La islamofobia és un problema. Els espanyols som amants de les nostres tradicions, perquè així conservem la nostra cultura. AL estranjero generalment ho acollim amb respecte. Per mostra ho tenim en el Turisme.
Per què els immigrants no s'integren quan vénen A Espanya als nostres costums? L'experiència que tinc a través de les meves gairebé setanta anys complerts, viatjant i vivint per l'estranger, és que la persona que per cicunstancias que siguin, va a treballar a altre país que no és el seu, a aquesta persona se li exije, o se li suggereix que s'integri als costums del país: Cultura, folklore, gastronomia, idioma, etc.
Algú a Espanya,la minoria, que no ho entenen així, i que es creuen que hem de ser permissius amb els immigrants. Així ens va! Lleida és una ciutat que ha donat el primer pas, i en democràcia ningú ha d'anar amb la cara tapada. Veritat? Ara li toca a REUS...

jordi  31 de Maig de 2010

que estan en un altre pais

 tanta igualtat en vers del home i la dona i aquets islamistes
tenen les dones enterrades en vida,i ningu fa res...

SERFI  31 de Maig de 2010

Ja es hora

 Srs del PP, hara que a Lleida s'han posat en el tema burca s'ha obert una llum per a vosaltres, pro ja heu arribat tard, donant la meva opinio al respècte he de dir que quan manaben els del PP no varen fer res al respecte.
El burca ja es tenia que prohibir a nivell d'estat espanyol i no deixar entrar a cap persona que el portes, pro hara tots em de dir la nostra i recollir vots per les properes eleccions, el meu vot no mel faran cambiar es en blanc ja que no confio en cap dels gobernans tant a nivell nacional, regional o municipal.
Estic d'acord amb que s'els obligui treure el burca i moltes ,mes coses que no val la pena dirles ja que el tracte d'alguns seria que estem creant la xenofovia o que som xenofocs.

lluis  31 de Maig de 2010

a favor de la proposta

 estic d´acord amb lo que volem fer, es tenen que acostumar als costums d´aqui no pots fer que fagin el que vulguin,si nosaltres estiguessim al seu pais(Marroc)obligarian a les dones a ficarse el burca i ningu diria res,pero com dic yo que aquesta gent se´ls a deixat fer massa coses aqui i estan mal acostumats i ya va se´n hora de ficars els punts sobre la taula,que s´acostumin o sino que marxin al seu pais ni mes ni menys

Reportatges