Dimarts, 19 de Gener de 2021

Els venedors de loteria de Reus, escèptics amb la grossa catalana

Veuen el nou premi com un complement als altres sortejos nadalencs

28 d'Agost de 2013, per Anna Ferran
  • Només estancs i altres punts de venda de Loteries de Catalunya vendran la grossa catalana

    Anna Ferran

Recel i peus de plom. Els venedors de loteria de Reus es mostren desconfiats davant la grossa catalana. Tant els establiments autoritzats a vendre Loteria de Catalunya com les administracions de la loteria estatal creuen que el sorteig tindrà una acceptació minoritària i alerten del risc que pot suposar per les arques de la Generalitat si no registra un alt nombre de vendes.

"La Generalitat se la juga perquè el premi pot ser defitari", considera Octavi Vila, propietari de l'Administració número 8 del Camí de l'Aleixar. Vila calcula que per cobrir els costos del premi s'haurà de vendre al voltant del 60% dels dècims. En una línia similar, Gloria Estévez, de l'administració número 9 del Carrilet, afirma: "Som massa poca gent a Catalunya com perquè pugui funcionar".

Acceptació a llarg termini

A banda de la ràtio població-vendes, tant Vila com Estévez coincideixen al remarcar la dificultat per implementar amb èxit un nou sorteig. Estévez recorda que "quan va sortir la 6.49 es deia que treuria mercat a la Primitiva i el temps ha demostrat que no ho ha fet".

L'estanquer Manuel Maldonado creu que "l'acceptació per part del públic serà a llarg termini. Potser d'aquí tres o quatre anys, però ni enguany ni el que ve". L'estanquer pren com a referència altres sortejos amb premis elevats, com els de la ONCE, que tot i fer dos anys que estan al mercat encara no estan ben introduïts, explica.

Complement a altres premis

Maldonado ven butlletes de Loteries de Catalunya i també vendrà dècims de la grossa catalana. Des del punt de vista de negoci, veu la creació del nou sorteig amb bons ulls ja que "és una opció d'ingressar més".

En aquesta línia, la també estanquera Salomé Fortuny es mostra optimista amb la novetat i afirma que "per mi serà un afegit". Fortuny no treballa amb la loteria estatal així que no pot fer comparacions amb altres premis.

El propietai de l'administració número 8 suposa que "qui en compri ho farà com un complement a la loteria estatal, estarà motivat per la curiositat o no voldrà gastar-se els 20 euros que val un dècim tradicional".

Afectació 'ínfima' a la Grossa

Les administracions de loteria de l'Estat no vendran butlletes d'aquest nou premi, ja que tenen un contracte d'exclusivitat que no els permet vendre cap altre participació, amb excepció dels sortejos de la Creu Roja. Tot i així, la creació d'un nou sorteig extraordinari i nadalenc significa el sorgiment d'una possible competència.

"La loteria de Nadal té molta tradició i molta gent que durant l'any no juga, sí que ho fa en aquesta ocasió", explica Glòria Estévez i afegeix: "estem parlant d'un sorteig de 250 anys d'història". La venedora creu que justament aquest factor farà que el nou sorteig no tingui repercussió en la venda de dècims de la Grossa estatal. Per la seva banda, Octavi Vila opina que "la loteria estatal està tan implantada que no ens afectarà. Tindrà una incidència mínima".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Òbol  29 d'Agost de 2013

Jo no sé....

..el que la gent farà a Catalunya, el que sí sé és que jo compraré la grossa catalana gastan-mi el que hem gastava amb el gordo i el niño.

Josep Maria  29 d'Agost de 2013

Va; cal serietat al informar.

Aquesta es la veritat;
(Extret de la noticia, molt poc"independent", per cert):
Les administracions de loteria de l'Estat no vendran butlletes d'aquest nou premi, ja que tenen un contracte d'exclusivitat que no els permet vendre cap altre participació, amb excepció dels sortejos de la Creu Roja. Tot i així, la creació d'un nou sorteig extraordinari i nadalenc significa el sorgiment d'una possible competència.

Flavià jugador  29 d'Agost de 2013

Patriotisme

Enhorabona Sr Xavier.Jo ho farè com vostè.Sols jugo al 6/49 algún dia però per Nadal jugarè més que mai a la grossa de Catalunya.I el patriotisme per anar a la Via ,on és? pregunto als que des d'un principi ja anticipen derrota.

Xavier  28 d'Agost de 2013

Jo vaig deixar de jugar-hi a

Jo vaig deixar de jugar-hi a la lotería de Nadal, però amb aquesta no ho dubtaré. Sempre compromès amb la terra. Visca la terra