Dijous, 25 d'Abril de 2024

El CF Reus creix i obté un triomf valuós davant el Barça B

Els roig-i-negres sumen 24 punts després d'aconseguir una victòria treballada, gràcies a un gran Lekic i un Edgar Badia excels

02 de Desembre de 2017, per Xavi Turu
  • David Haro celebra l'1 a 0 contra el Barça B

CF Reus

Xocs d'estils a l'Estadi Municipal. Reus i Barça B han volgut aconseguir el control de la pilota d'ençà que aquesta ha començat a roda sobre la gespa. Durant gairebé tot el matx, els camins de tots dos conjunts eren clars, volien sortir amb l'esfèric des del darrere i generar perill amb el toc, la paciència i arribades laterals profundes. La primera clara ocasió ha estat per Lekic. Al minut 7, una centrada de David Haro no l'ha pogut aprofitar el davanter serbi per ben poc. Els roig-i-negres han sortit concentrats i sòlids en defensa. Aritz López Garai marcava un clar 4-4-2 defensiu i les idees de l'equip reusenc en l'última línia eren clares.

Fred i paciència per trobar el gol a l'Estadi

El tècnic basc volia ser consistent al darrere i quan tenia la pilota ser pacient per poder arribar a camp rival. El filial blaugrana ha creat la primera ocasió de perill al minut 15, amb un xut d'Aleñá que ha marxat desviat a la dreta de la porteria d'Edgar Badia. Al cap de 20 minuts del matx, el Reus ha fet un pas enrere i es defensava, mentre que el Barça B tocava i tocava l'esfèric a camp rival. Arribats a la mitja hora del partit, el conjunt de López Garai ha pujat les línies de pressió i recuperava més pilotes al camp del filial blaugrana.

El Reus es començava apropar a la porteria d'Ortolá i, al minut 43, ha arribat el primer gol del conjunt roig-i-negre. Lekic ha despenjat una pilota alta a la frontal de l'àrea i David Haro, atent com sempre, ha posat l'esfèric al fons de la xarxa. La persistència tenia premi al Municipal de Reus. Dos minuts després i quan l'àrbitre andalús estava a punt d'assenyalar la fi del primer temps, Olmo ha comès un penal sobre Carles Aleñá i Jorge Figueroa, sense pensar-ho gaire, ha indicat la pena màxima. Arnaiz no ha fallat des dels onze metres i posava la igualada al marcador.

Lekic i Badia, superlatius

A la represa, un Reus més posat en el partit s'ha pogut tornar a posar per davant. Al minut 51, després d'una falta lateral executada per Ledes, ha arribat el 2 a 1. Lekic, amb fam de gol com sempre, ha caçat un refús dins l'àrea i tornava a posar l'alegria i la il·lusió al Municipal. Minuts després ha estat el torn d'Edgar Badia. El porter català s'ha tornat a lluir i ha enviat a córner un potent xut des de dins l'àrea d'Aleñá. Poc després, Badia ha tornat a estar clau en una nova intervenció.

Una falta directa d'Arnaiz, l'ha pogut rebutjar amb els dos punys i evitar el gol del Barça B. Les aturades del porter roig-i-negre valen cada vegada més el seu pes en or.

Yoda debuta i ensenya la seva velocitat al Municipal

El ritme del matx ha augmentat en aquest segon temps i un Reus amb més insistència dominava el joc a camp contrari. El conjunt que dirigeix López Garai li tocava defensar-se i sortir al contracop. Lekic despenjava pilotes altes per aprofitar les segones jugades. Al costat d'un Yoda eufòric i elèctric pel seu debut i d'un Edgar Hernández lluitador, el CF Reus ha obtingut un triomf merescut després d'una bona tarda de futbol, on ha estat providencial el potencial ofensiu de Lekic i les grans aturades d'Edgar Badia. El Reus es situa en una novena posició provisional amb 24 punts i creix una mica més.

Fitxa tècnica

CF Reus: Edgar Badia; Miramón, Olmo, Atienza, Miguel García; Tito, Gus Ledes, Carbonell (Campins 84'); David Haro (Karim Yoda 69'), Edgar Hernández i Lekic (Borja Fernández 90').

FC Barcelona B: Ortolà; Cucurella, Cuenca, David Costas (Concha 86'), Palencia; Fali (Abel Ruiz 71'), Aleñá, De Galarreta; Choco Lozano, Marc Cardona i Arnáiz.

Targetes grogues: Pels locals Jesús Olmo (45') i pels visitants Palencia (22') i Cardona (61').

Gols: 1-0 David Haro (43) / 1-1 Arnaiz (p) (45') / 2-1 Lekic (51').

Àrbitre: Jorge Figueroa Vázquez, del col·legi andalús.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 17 de LaLiga123, disputat a l'Estadi Municipal amb la presència de 2.353 espectadors.