El Reus Deportiu torna a l'OK Lliga amb una derrota ajustada

Els roig-i-negres perden per 5 gols a 4 a la pista del CP Calafell

07 de Febrer de 2021, per Josep Gallofré
  • Imatge d'arxiu entre el CP Calafell i el Reus Deportiu

Cedida

Després de diverses jornades sense competir, al Reus Deportiu Miró se li ha escapat la victòria a la pista del CP Calafell. Aquest diumenge, els roig-i-negres han caigut per 5 gols a 4 després de veure com els locals els passaven per damunt en el primer temps. La capacitat de reacció en la represa no ha estat suficient per donar la volta al marcador.

El partit ha començat de forma trepidant. Es notava sobre la pista que ambdós conjunts tenien ganes d'hoquei patins i competir. Al minut 3, Gabarró ja ha avisat als roig-i-negres amb un tir que ha desviat Càndid Ballart. Just després, Torné ha tornat a intentar-ho després d'un bon contraatac. El joc era directe, intens i amb un repertori de llançaments exteriors ben resolts pels porters d'ambdós conjunts. El Reus ha tingut una de les millors ocasions al minut 6, amb una doble rematada de Marc Julià i Joan Salvat, sense encert.

El ritme del partit s'ha calmat amb el pas dels minuts. Les defenses han aconseguit superar els atacs durant uns instants i, tant el Reus com el Calafell han intentat controlar el joc amb llargues possessions. Qui ha disparat primer, però, han estat el conjunt local al minut 13. Arnau Xaus ha aconseguit encetar el marcador en aprofitar una gran assistència de Torné al segon pal. Els homes de Jordi Garcia no s'han enfonsat amb el gol i han anat a buscar l'empat amb tota la pólvora sobre la pista -Julià, Àlex Rodríguez, Bancells i Marín-. Al minut 16 el porter local Xano Edo ha refusat una canonada de Marc Julià i segons després Ballart ha evitat el 2 a 0 davant de Mitjans. En canvi, Pellizzri sí que ha estat encertat per marcar el segon gol, en aprofitar un excel·lent servei de Gabarró.

Al minut 21, Jordi Garcia ha vist la targeta blava per, segons els àrbitres, protestar. Amb un Reus en inferioritat, el Calafell ha marcat el tercer gol. De nou Pellizzari ha enviat la bola al fons de la xarxa, després de desviar la bola amb l'estic, sorprenent Càndid Ballart. Quan faltaven 12 segons per finalitzar el primer temps, els locals han marcat el quart. La bona assistència de Sergi Torné l'ha aprofitada Gabarró per definir a la perfecció.

La segona part no ha començat com desitjava el Reus Deportiu. Al 29' Joan Salvat ha vist la targeta blava i Eloi Mitjans ha transformat la falta directa i ha fet pujar el 5 a 0 a l'electrònic. Als roig-i-negres els ha costat entrar de nou en el partit, però quan ho han fet, ja no els ha aturat ningú. Al minut 30, ha arribar el primer gol reusenc, obra d'Àlex Rodríguez. El davanter de Sant Hipòlit ha fet una molt bona jugada individual per la banda dreta i ha definit amb la qualitat que el caracteritza. Un minut després ha arribat el segon dels visitants. Marc Julià ha enviat la bola al fons de la xarxa amb un tir des de l'interior de l'àrea.

El partit canviava en qüestió de minuts i els reusencs es tornaven a posar en el partit. Els roig-i-negres es mentalitzaven per la remuntada i generaven infinitat d'ocasions sobre la porteria de Xano Edo. El Calafell, però, no s'amagava i també ha tingut les seves oportunitats. Al minut 32, Càndid Ballart ha aturat la falta directa d'Eloi Mitjans i, just després, ha arribat el tercer del Reus, obra d'Àlex Rodríguez.

El porter del Calafell, Xano Edo, ha estat un dels herois de l'encontre. El jove jugador cedit pel Barça ha estat un autèntic mal son pels atacants roig-i-negres. Al minut 39, ha aturat la falta directa a Marc Julià i, en el mateix minut, ha desviat el tir de penal de Marín i les dues rematades posteriors del 'killer' reusenc.

Els roig-i-negres ho han seguit intentant, però constantment s'han trobat amb un gran Xano Edu. Veient que els minuts passaven, Jordi Garcia ha ordenat una pressió a pista sencera, sense donar opció als jugadors del Calafell de construir cap jugada. Al minut 46, ha arribat la quinzena falta dels locals, però de nou ha aparegut Edo. Marín ha llençat la falta directa, però l'ha estavellada al pal després que el porter desviés la bola amb l'espatlla. Instants després ha arribat el 5 a 4. El mateix Marín ha rematat a boca de canó una centrada des de l'esquerra d'Àlex Rodríguez.

El Reus Deportiu ha intentat la remuntada, però no ha tingut més temps ni encert, davant d'un rival completament tancat, que quan podia sortia  a la contra. Finalment, els 3 punts s'han quedat a Calafell, no sense molt de patiment i emoció en el tram final.