Divendres, 29 de Març de 2024

Permanència assegurada

Els reusencs aconsegueixen una important victòria per 0 a 1 al Miniestadi, que els permet segellar la salvació i continuar fent història

05 de Maig de 2018, per Xavier Turu
  • Máyor ha fet el segon gol

CF Reus

El partit al Mini Estadi ha començat amb la novetat de Máyor en l'onze inicial de Xavi Bartolo. El davanter reusenc ha entrat de titular després d'alguns encontres apareixent a les segones parts. Els roig-i-negres han hagut d'aguantar l'embranzida inicial del Barça B, que al minut 4, ja ha tingut la primera ocasió de perill. Una bona combinació entre Cucurella i Aleñá, ha estat a punt de posar per davant als García Pimienta. Pressió alta del filial blaugrana, contrarestada per l'equip de Bartolo amb els jugadors del mig del camp, que, amb el seu talent han pogut trobar solucions per sortir amb la pilota.

Inici madur del Reus

A poc a poc, el Reus ha pogut apoderar-se del control i el ritme del matx i, al minut 9, ha arribat el primer gol de la tarda. Miramón ha guanyat profunditat per la banda dreta i la seva centrada l'ha pogut aprofitar Máyor per posar la pilota al fons de la xarxa. Pocs minuts després ha arribat una altra bona jugada de Yoda, amb un xut que finalment ha refusat la defensa rival. Els futbolistes de Bartolo han estat ben posats en l'encontre. El conjunt roig-i-negre ha dominat la sortida de la pilota, amb paciència quan ha estat necessari i amb sentit quan la pressió del filial ho ha exigit. Atienza i Olmo, en algunes ocasions, han buscat desplaçaments llargs de l'esfèric per aprofitar l'alçada de Lekic i construir segones jugades més a prop de l'àrea rival.

Amb el gol, els ganxets han sigut pacients i han jugat amb criteri sense rifar les pilotes. La defensa ha demostrat solvència i l'atac ha estat selectiu. Els migcampistes han triat les millors passades sense cometre erros ni buscar la precipitació a l'hora de combinar jugades ofensives. Al minut 35, una falta lateral executada per Vítor ha estat a punt d'aprofitar-la Lekic i aconseguir un major avantatge pel conjunt reusenc. Els primers quaranta-cinc minuts han acabat amb un Reus còmode sobre la gespa del Mini Estadi i deixant a un Barça B sense opcions en atac. La permanència era cosa de poc menys d'una hora. Només faltava acabar de polir els serrells amb uns últims esforços. El premi valia la pena, una temporada més a la segona divisió del futbol estatal.

Després del xàfec al Mini, ha arribat la permanència

A la represa, el conjunt local ha intentat el seu objectiu. El filial blaugrana necessitava sumar tres punts per lluitar per la salvació. Han posat una marxa més i el Reus s'ha multiplicat en defensa per poder consagrar la finalitat marcada des de principis de temporada. Tots dos conjunts volien la somiada permanència. Els roig-i-negres ho tenien molt més fàcil i els esforços han estat titànics per part dels dos equips catalans. Al minut 65, Edgar Badia ha estat esplandit, després de treure una mà prodigiosa a Aleñá.

Els roig-i-negres han fet bé els deures durant el segon temps i els ha servit amb el gol inicial de Máyor per poder continuar fent història. Els reusencs, després de completar un partit seriós a Barcelona, s'asseguren pràcticament el fet de jugar una temporada més a Segona Divisió i, a falta de quatre jornades per acabar la competició se situen amb 51 punts i amb la permanència al sac

Fitxa tècnica

FC Barcelona B: Ortolá; Palencia, Costas, Cuenca, Cucurella; Monchu, Íñigo (Sarsanedas 85’), Aleñá; Pérez, Abel Ruiz (Alejandro Marqués 46’) i Nahuel (Ballou 67’).

CF Reus: Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Menéndez; Gus Ledes, Juan Domínguez, Vítor Silva (Fran Carbia 60’); Yoda, Máyor (Borja Fernández 69’) i Lekic (Edgar Hernández 72’).

Gols: 0-1 Máyor (9’).

Targetes grogues: Pels locals Íñigo (80’) i pels visitants Juan Domínguez (28’) i Gus Ledes (84’).

Àrbitre: Juan Luis Pulido Santana, del col·legi canari.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 38 de LaLiga123, disputat al Mini Estadi amb la presència de 2.757.