Divendres, 27 de Setembre de 2024

Estudiants de vint països analitzen la relació entre els humans i els carnívors

El congrés de caràcter internacional es celebra a Salou fins el proper 28 d'octubre

25 d'Octubre de 2011, per ACN
  • L'arqueòleg Eudald Carbonell és un dels especialistes invitats en aquest congrés

    ACN

Carbonell i Salas han exposat que un bon exemple d'aquesta ''complexa evolució'' la trobem en la domesticació del gos o del llop i com aquest fenomen pot ser entès de moltes maneres diferents. Amb tot, els experts han assegurat que en realitat no és res més que una aliança entre dos carnívors socials.

Carbonell i Salas han detallat que les diferents teories i metodologies amb les que es treballa actualment demostren que la relació amb els carnívors és ''complexa'' ja que algunes espècies dels grans carnívors tenen una demografia baixa i estan en perill d'extinció per culpa dels mateixos humans. A l'altre lloc de la balança, segons Salas, hi haurien ubicats espècies com els gossos que han augmentat la seva població i han passat a formar part del dia a dia dels éssers humans gràcies a la seva capacitat per ser domesticats.

L'arqueòleg Eudald Carbonell, director de l'Institut Català de Paleoeoclogia Humana i Evolució Social (IPHES) ha destacat l'''èxit'' del congrés i ha assegurat que cites com aquestes serveixen per explicar, conèixer i entendre l'evolució de la història.

Estudiants i professors de diferents països assisteixen al fòrum internacional que es celebra al Teatre Auditori de Salou (TAS). El congrés ha quedat inaugurat amb una conferència de la Dra. Kay Holekamp, professora de la Universitat de Michigan i gran comunicadora de la BBC.

A més de les sessions científiques que es duran a terme a Salou, s'ha previst una visita al jaciment l'Abric Romaní (Capellades, Anoia), on l'IPHES dirigeix unes excavacions de projecció internacional per les importants troballes relacionades amb la vida quotidiana de les societats neandertals i la seva complexitat social.

El congrés compta amb el suport del Ministeri de Ciencia e Innovación i CatalunyaCaixa, entre d'altres, així com amb la col·laboració de l'Ajuntament de Salou, el Museo de la Evolución Humana (MEH) i la Fundació Atapuerca.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges