Divendres, 29 de Març de 2024

Guillem Latorre: ‘Reus dóna peu a històries de cine’

18 d'Abril de 2014, per Enrique Canovaca
  • Guillem Latorre

    Cedida

Què tenen en comú l’arquitecte Domènech i Montaner, el pintor Joaquim Mir, el fotògraf Agustí Centelles i el jazzman Lou Bennett?

Un escenari, una ciutat: Reus. Els quatre van néixer en ciutats tan diferents com Barcelona, Filadèlfia o València, però van viure a casa nostra un episodi important de la seva vida. El cinquè personatge és aquest escenari, la ciutat, un lloc que dóna peu a històries de cine; un indret que només ha pogut observar com aquests quatres forasters l'anaven canviant sense fer massa soroll, de forma indefectible.

Invasió subtil és un projecte multiplataforma, què en treu d’aquesta experiència? Repetiria?

Invasió Subtil sorgeix de la col·laboració de la Fundació Privada Reddis, el Centre de Lectura i Canal Reus TV. És un projecte que busca aprofitar un dels valors de la nostra ciutat: la capacitat de fer xarxa. De la mateixa manera, busca portar les històries dels quatre protagonistes del projecte a tota la ciutat per canals diferents i de formes diferents. Per això el projecte és un llibre i pròximament, també, una sèrie de televisió.

L'experiència no hauria pogut ser millor. Evidentment, és un repte. El més interessant, crec, que ha estat buscar la forma d'explicar les històries i saber-les adaptar als diferents formats. De totes maneres, el material de partida, les històries reals reflectides en la documentació, ja són un material de primera. Repetiria.

Què li diria a un estudiant acabat de llicenciar en periodisme?

Enhorabona. És un ofici, que quan es fa seguint els interessos del receptor, del lector, l'oient o l'espectador, pot ser apassionant. També li diria que abans de llançar currículums pensés què vol fer realment, no fos cas que tingués la sort de ser contractat per un mitjà convencional.

Què en pensa del moment que es viu a nivell cultural al Camp de Tarragona?

Hi ha zones que es desperten; n'hi ha que cauen en un somni profund. El Camp de Tarragona no és un aparador cultural: excepte algun cas aïllat, el que s'hi fa genera poc interès, no només fora, sinó dins del propi territori.

Com i on passarà la diada?

Passaré el matí treballant i a la tarda cap a les paradetes. Una de les millors coses del dia de Sant Jordi és que és un dia laborable disfressat de dia festiu.

Quin llibre recomana per Sant Jordi?

No sóc un bon recomanador de novetats editorials: abans de llegir l'últim que s'ha publicat, m'he de posar al dia. Recomanaria Winesburg, Ohio, de Sherwood Anderson, un llibre ple d'històries extraordinàries i petites que també s'amaguen darrere les parets d'una ciutat mitjana, en aquest cas dels Estats Units. També sé què no recomanaria: Nocilla Dream ni cap dels llibres i escriptors que fan de la forma i l'estètica moderna el seu únic valor.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

JOSEPP  18 d'Abril de 2014

ES VERDAD

Detenciones por drogas, corrupcion política, la trama de Innova, Metrovacesa y los 40 mangantes, Falsas amistades (CDC y P.P:) etc...Lo que pasa que los artistas no son de élite, pero..tenemos muchossss actores secundarios.