Dilluns, 01 de Març de 2021

Jaume Guardiola veu la recuperació econòmica i diu que el banc 'no té opinió política'

El conseller delegat del Banc Sabadell ha estat present als Dinars Cambra

30 d'Octubre de 2013, per Jordi Garcia
  • Jaume Guardiola, a l'hotel Brea's de Reus

    Jordi Garcia

Durant la presentació de l'acte, el president de la cambra de Reus, Isaac Sanromà, ha fet un breu repàs del brillant currículum del convidat, conseller-delegat del banc Sabadell des de 2007 i amb una trajectòria destacada en d'altres bancs, com el BBVA. Guardiola, en la seva conferència, ha fet un repàs de la situació econòmica mundial i de les seves perspectives de futur. Ha assenyalat que els canvis produïts per la crisi han provocat una més gran productivitat als Estats Units gràcies ales reformes fetes, alhora que un augment del consum intern dins de la Xina.

Respecte a Espanya, ha coincidit amb molts analistes, dient que "el pitjor de la crisi ja ha passat". Per argumentar-ho, ha donat dades sobre l'augment de les exportacions i la disminució del deute privat i dels costos salarials; "aquests elements ens portaran ben aviat cap a una lleugera recuperació". Guardiola ha pronosticat que l'any que ve l'Ibex superarà els 10.000 punts i que la prima de risc espanyola baixarà per sota dels 200 punts bàsics, i ha recomanat comprar dòlars perquè considera que la moneda nord-americana està infravalorada.

També s'ha referit al daltabaix bancari que ha viscut Espanya en els últims temps. La desaparició de la majoria de caixes i l'agrupament de bancs ha fet que tan sols quedin set o vuit grans entitats i que aquestes hagin tancat moltes oficines bancàries, passant de les 46.000 en el moment de màxima expansió, a les 36.000 actuals, podent arribar a ser tan sols 20.000 d'aquí a no gaires anys. Guardiola ha valorat positivament aquests ajustos bancaris anunciant que "Espanya sortirà ben aviat del programa de rescat bancari per part de la UE".

Aprofitant la tribuna que li brindava la Cambra, Guardiola ha fet una mica de repàs a la situació del Banc de Sabadell del que ha dit que és el quart grup bancari privat d'Espanya. També ha anunciat la voluntat de continuar creixent cap a llatinoamèrica ja que la seva posició dins de l'estat ja és molt forta; en especial al País Valencià, Múrcia, Astúries i Catalunya on està per sobre del 15 % de quota de mercat.

No han faltat les preguntes sobre les brillants campanyes publicitàries que el banc està duent a terme. En aquest sentit, Guardiola ha valorat molt positivament l'eslògan "el banc de les millors empreses i el teu", perquè reflecteix el posicionament del banc, ja que treballa amb el 67% de les grans empreses d'Espanya i amb el 34% de les pimes. Segons Guardiola, "el banc ha fet un gran esforç de comunicació perquè era poc reconegut pel públic en general però molt valorat pels seus clients".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics