Dissabte, 20 de Juliol de 2024

La Junta Electoral Central ratifica la prohibició del 'multireferèndum'

Recorda a la Junta Electoral de Girona que la decisió és vinculant per a tot el territori

22 de Maig de 2014, per ACN
  • Membres de la plataforma multireferèndum

    ACN

La Junta Electoral Central corregeix d'aquesta manera el criteri inicial de la Junta Girona, que el 8 de maig es va pronunciar a favor del 'multireferèndum' i permetia que se celebrés sempre i quan les meses de vot se situessin a una distància superior als 100 metres dels col·legis electorals.

Segons la JEC, el 'multireferèndum' és "contrari al que disposen els articles 53 i 93 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General" perquè "constitueix una activitat de naturalesa política susceptible d'exercir influència als electors" i "afecta els principis de reflexió i regularitat que han de presidir l'acte de votació".

En aquest sentit, la JEC entén que és "d'especial rellevància" el fet que les preguntes que el multireferèndum vol plantejar a la ciutadania "tinguin una indubtable naturalesa política i es trobin en el debat polític a aquesta comunitat autònoma o les localitats afectades", com són, diuen, "les qüestions referides a la política agrícola o energètica, el pagament del deute públic, o la vinculació de les iniciatives legislatives populars" així com "projectes locals de parcs temàtics, d'abastiment d'aigües, o de construcció de línies d'alta tensió".

Autorització per celebrar la consulta popular a Altafulla

Per la seva banda, la Junta Electoral Central (JEC) ha donat llum verda a la consulta popular municipal que organitza l'Ajuntament d'Altafulla el 25 de maig, coincidint amb les eleccions europees. En un escrit de resposta a la Junta Electoral de la Zona del Vendrell, la JEC afirma que no hi ha "cap impediment legal" perquè se celebri el 25-M "sempre que no interfereixi a la votació de les eleccions europees".

Per aquest motiu, recorda que "totes les operacions s'han de fer de manera separada de les pròpies del procés electoral" i "no es podrà utilitzar el cens electoral, ni es podran fer les votacions a les meses electorals ni als locals de les seccions electorals establertes pels comicis al Parlament Europeu".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges